Bacak Ağrısı Nedenleri

Yapısı oldukça farklı olduğundan dolayı, bacaklarda meydana gelen ve nedeni kesin olarak söylenemeyen ağrıların oldukça farklı nedenleri olabilir. Bacak ağrılarının başlıca nedenleri nelerdir?

30.03.2018-14:29 - (Son Güncelleme: 30.03.2018-14:23) Bacak Ağrısı Nedenleri

Yapısı oldukça farklı olduğundan dolayı, bacaklarda meydana gelen ve nedeni kesin olarak söylenemeyen ağrıların oldukça farklı nedenleri olabilir. Bacakların zorlanması, kırıklar, kemik veya yumuşak doku zedelenmeleri, ayak bileğine veya dize fazla yük bindiren vakalar çok sık rastlanılan sebeplerdir. Bunlara ilave olarak, eklem, kas, tendon, bağ, damarlar ve sinirlerde oluşan diğer koşullar da bacak ağrısına yol açar.

Bu edenlerden farklı olarak, uzun süre yanlış pozisyonda otursanız bile akşam eve geldiğinizde bacaklarınızda ağrı hissedebilirsiniz. Ağrı, sebebine bağlı olarak şiddetlenebilir ya da sabit bir ağrı olarak durabilir. Bıçak gibi ağrıların, bacak geneline dağılan ağrıların ya da yalnızca bir noktada meydana gelen ağrıların farklı sebepleri olabilir.

BACAK AĞRISININ BAŞLICA NEDENLERİ

Kırıklar: Kırıklar vücutta kasılmalara sebep olabilir ve bu kasılmalar ağrıyı arttırır. Kemik kırığı gibi kemik çatlakları da travma kökenli bacak ağrısı sebebpleri arasındadır.

Zorlama ve Burkulmalar: Tendon, yumuşak doku ve kasları etkileyen zorlamalar akut ağrıya, halsizlik ve kas spazmlarına sebep olabilir. Burkulmalar ise çoğunlukla ters bir hareket ve düşme sebebiyle görülür. Her iki şekilde de etkilenen bölge kararabilir ve hareket ettirildiğinde ağrı artar.

İç Kanama: Bacakta iç kanamaya neden olan travmalar, biriken kanın dokulara, sinir uçlarına ve kemiğe baskı uygulamasından dolayı ağrıya yol açabilir.

Diyabet: Diyabeti bulunan kişilerde, kan dolaşımının düşük olması ve hastalığın diğer komplikasyonları sebebi ile bacak ağrısı riski daha fazladır.

Zona: Zona belirtileri içerisinde vücudun diğer kısımlarında ve bacaklarda meydana gelen ağrılar yer alır.

Miyalji: Kasların aşırı kullanıldığı zamanlarda veya enfeksiyon sebebiyle oluşan miyalji, bazen kronik yorgunluk sendromu belirtisi olarak görülebilir.

Kramplar: Aşırı sıcaklık değişimlerinden etkilenildiğinde, elektrolit dengesizliğin meydana geldiği ve vücudun susuz kaldığı zamanlarda oluşan kas krampları kuvvetli bacak ağrılarına yol açabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal