Babet Giymek Varisi Tetikliyor

Bir toplardamar sorunu olan ve bacakta görünen varis hem sağlık hem de estetik açıdan sorunlar doğurur. Peki, neden oluşur?

07.10.2019-11:43 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-11:41)

Sürekli olarak topuklu ayakkabı giymek ya düz ayakkabı giymek varisi tetikliyor. Özellikle babet ayakkabı bunlardan biri.

VARİSE SEBEP OLAN DURUMLAR

Uzun zaman topuklu veya tamamen düz ayakkabılar kullanmanın, varis ihtimalini artırdığı bir gerçektir. Bacak kaslarının kasılıp rahatlaması, toplardamarlar içindeki kan akımını hızlandıran etmenlerden biridir. Oldukça düz ve topuklu ayakkabı kullanan, yürüme esnasında bacak arka grup kaslarını yeteri kadar kasıp gevşetemezler ve bu sebeple kasların toplardamarlar üzerindeki pozitif etkileri ortadan kalkmış olur. Günlük yaşam esnasında pek çok etmen varis meydana gelmesini kolaylaştırsa da hastalığın meydana gelmesi için en önemli risk genetik etmenler ve ailesel özelliklerdir. Özellikle anne ve babalarda varis varlığı, insan açısından oldukça önemlidir. Anne veya babadan birinde varis mevcudiyeti riski %50 oranında arttırırken anne ve baba her ikisinde de varis hastalığı olanlarda ihtimal %70’e kadar yükselmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal