Ayranın Faydaları Nelerdir? Günde 1 Bardak Ayran İçerseniz Ne Olur?

Yoğurt ve suyun muhteşem karışımından yapılan ayranın sağlığımıza olumlu katkısı olduğunu biliyor muydunuz? Peki sadece 1 bardak ayran içmek bile hangi hastalıkların önüne geçer? İşte ayranın hiç bilmediğiniz faydaları.

05.07.2019-15:00 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-14:50)

Ayran, yapısı gereği tok tutma özelliğine sahip. Aynı zamanda vitamin, mineral, protein ve diğer besin öğelerinin vücuda dengeli bir şekilde alınmasını sağlar.

AYRANIN FAYDALARI NELERDİR?  

Mevsim geçişlerinde vücutta yaşanan basınç ve ısı oranını ayarlamada dedstek olur. Böylece vücudu hastalıklara karşı hazır hale getirir. Özellikle yemeklerin ardından tüketildiğinde vücuttaki ter bezlerinin aşırı salgılanmasını engeller. 

- Yoğurt ile elde edilen ayran cildin elastik yapısı için de oldukça yararlıdır. Cildin deforme olmuş alanlarını düzenlemede etken olan ayran, tonik olarak kullanılabilir.

- Spor yapan kişilerin düzenli tüketmesi tavsiye edilen besinlerin başında gelen ayran, kemik ve kas gelişimine katkı sağlar. Uzmanlar özellikle ergen ve hamilelerin içmeisni  önerdiği ayran içerdiği kalsiyum sayesinde kemik gelişimini destekler.

- Vücuttaki kolesterol artıkça damarların tıkanmasına sebep olur. Bu da kalp hastalıklarına zemin hazırlar. Bu durumu dengelemenin en sağlıklı yolu ayrandır. Ayrıca ayran tansiyonu da dengeleyerek ani felç riskini en aza indirir..

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal