Ayakların Üşümesi Anemi Belirtisi!

Kış aylarında hafife alınan ancak ciddi bir hastalığın belirtisi olan ayak üşümesine dikkat etmelisiniz. Ayak üşümesi anemi belirtisi mi? Ayakların üşümesi hangi hastalıkların belirtisidir?

18.12.2019-11:28 - (Son Güncelleme: 18.12.2019-11:09)

 Ayak üşümesi anemi belirtisi mi? Ayakların üşümesi hangi hastalıkların belirtisidir? Kış aylarında hafife alınan ancak ciddi bir hastalığın belirtisi olan ayak üşümesine dikkat etmelisiniz.

AYAKLARIN ÜŞÜMESİ HANGİ HASTALIKLARIN HABERCİSİDİR?

Kış aylarında daha yoğun bir şekilde hissedilen ve basit bir sorun gibi görülen ayak üşümesinin arkasında bir takım hastalıklar olabilir. 

Hipotroidi

Bu sorun tiroid az olduğunda ve yeterli tiroid hormonu üretmediğinde ortaya çıkar. Bu vücudun metabolizmasına engel olur.  Metabolizma hem kalp atışı hem de vücudun sıcaklığını kontrol ettiği için, düşük bir tiroid, dolaşım ve soğuk ayakların azalmasına katkıda bulunabilir.

Anemi

Anemi, kırmızı kan hücreleri eksikliğiniz olduğunda gelişir. Bu özellikle şiddetli anemi vakalarında soğuk ayakların başka bir yaygın nedenidir. Aksi halde çok sağlıklı insanlarda bile demir eksikliği anemisi oluşabilir. Diyet değişiklikleri ve takviyeleri alarak nispeten kolayca tedavi edilebilir

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal