Ayak Şişmesini Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Evde ayak şişmesinin tedavisi için uygulayabileceğiniz teknikler bulunuyor. Peki, ayak şişmesinin çözümü nedir? Ayakkabı seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Ayak şişmesi hakkında sorularınızın cevapları için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz...

06.06.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 06.06.2020-14:10) Ayak Şişmesini Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Yaz aylarında yükselen hava sıcaklıkları, birtakım hastalıkların yanı sıra ayaklarda da şişmelerin yaşanmasına yol açabiliyor. Ayak şişmesine ne iyi gelir? Tuz tüketimi ayak şişmesine neden olur mu? Ayak şişmesi hakkında detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

AYAK ŞİŞMESİNİN ÇÖZÜMLERİ

Ayaklarınızı Havaya Kaldırın

Ayaklarınızı rahatlatmak için yapılacak en kolay yöntemlerden biri ayakların altına yükseklik koyarak uzanmaktır. Ayaklarınız tüm gün ayakkabı içinde kaldığı için ve kan dolaşımı yavaşlar. Ayakların havaya kaldırılması yöntemi tamamen kan dolaşımını harekete geçirerek ayakların gerginliğinin yok olmasını sağlayacaktır.

Tuz tüketimine Dikkat

Bacaklarınızda birikebilecek ödemi azaltmak için tuz tüketiminizi azaltın.

Buz Uygulamak

Yorulan ve kasılan ayaklarınızın rahatlatılması için uygulanacak diğer yöntem ayağa soğuk kompres uygulamaktır. Ayağınıza bir buz torbası yardımı ile soğuk kompres yapın.

 Ayakkabı Seçimine Dikkat

Doğru ayakkabı seçimi yapmak, gün içinde ayaklarınızın rahat olmasını ve şişme ihtimalinin en aza inmesini sağlar. Ayakkabınızın tabanının elastik olması ve ayak tabanını tam olarak kavraması gerekir. Ortopedik ayakkabılar, ayak bakımı için oldukça faydalı bir seçimdir. Bunun dışında yüksek topuklu ve dar ayakkabılardan kaçınmak gerekirken, ayağın hava almasına yardımcı olacak malzemelerden üretilmiş bir ayakkabı seçmek yerinde olacaktır.

Kilo Kontrolü

Aşırı kilo ayak bileklerine ağırlık yüklemesi yapıyor. Kilonuzu korumaya özen gösterin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal