Avrupa'da Kısıtlama İçin Doğru Zaman

Kovid-19 salgını neredeyse bir yıldır etkisini sürdürürken, Avrupa’nın önde gelen ülkelerinde hızla yayılmaya devam ediyor. Salgın ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü ise Avrupa’yı uyardı.

16.10.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 16.10.2020-12:01) Avrupa'da Kısıtlama İçin Doğru Zaman

Dünya genelinde 1 milyon 100 binin üzerinde can alan Kovid-19, etkisini sürdürüyor. Salgın için çeşitli aşı ve sağlık çalışmaları devam ederken, Avrupa’ya bir uyarı Dünya Sağlık Örgütü’nden geldi. DSÖ Avrupa Direktörü Hans Kluge, Kovid-19 günlük vaka sayılarının artarak yayıldığını aktardı. Kluge katlanarak artan vaka sayılarına istinaden, ‘ Kısıtlayıcı tedbirlerin hızlandırılmasının tam zamanı’ ifadelerini kullandı.

Video konferansı  ile düzenlenen basın toplantısı sırasında Kluge, ‘Avrupa'da gelişen epidemiyolojik durumun büyük endişe uyandırdığı’ yönünde açıklama yaptı. 

Avrupa kıtasının Kovid-19’a bağlı olarak günlük ölüm oranlarında bin sınırının aşılarak, beşinci sıraya yükseldiğini belirten Kluge, Avrupa’da salgının yayılmaya başlamasından bu zamana kadar haftalık en yüksek vaka sayısına ulaşıldığını aktardı. Haftalık olarak 700 bin kişi ile en yüksek vaka sayısının kaydedildiğini söyleyen Kluge, 10 gün içindeki toplam vaka sayısının 6 milyondan 7 milyona artış gösterdiği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal