Avrupa Coronavirüse İlaç Buldu mu?

Çin’den dünyaya yayılan ve vaka sayısı sürekli artan Coronavirüs’e karşı korunmak için bir dizi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar arasında en çok merak edilenlerden biri virüse karşı korunma sağlayacak bir aşı bir diğeri ise virüsü tedavi edecek ilaç veya ilaçlar.

23.03.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-13:15) Avrupa Coronavirüse İlaç Buldu mu?

Coronavirüs salgınının neden olduğu COVID-19 hastalığının tedavisi için Avrupa'da dört deneysel yöntemin klinik denemelerine başlandı. Fransız devlet araştırma kuruluşu Inserm'den deneylerin 3 bin 200 kişiyi kapsadığı ve COVID-19'un doğrudan tedavisine yönelik 2013-2016 yılları arasında Batı Afrika'daki Ebola salgını tedavisinde kullanılan Remdesivirin ile HIV enfeksiyonlarına karşı kullanılan Lopinavirin ilaçlarının denendiği belirtildi.

DENEYLER HASTA İNSANLAR ÜZERİNDE YAPILIYOR

Fransız bilim insanları araştırmalarında insan hücrelerinden elde edilen ve Multipl Skleroz (MS) tedavisinde kullanılan Interferon Beta ve sıtma ilacı olarak bilinen hidroksiklorokinleri de denekleri üzerinde inceliyorlar. Deneyler corona virüs ile enfekte olan ve bu nedenle bir hastanede tedavi gören Fransa, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Hollanda, İspanya ve Büyük Britanya'dan hastalar üzerinde uygulanıyor.

'DENEYLER SIKI DENETİM ALTINDA SÜRÜYOR'

Fransız Sağlık Bakanlığ'ndan Jérôme Salomon Coronavirüs pandemisinin büyük küresel sonuçlarını göz önüne alarak hızlı bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti. Testlerin mevcut ağır koşullar altında yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Salomon, deneylerin "sıkı denetim altında" sürdürüldüğünü kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal