Avokado Yağının Faydaları Nelerdir?

Avokadodan soğuk press yöntemi ile elde edilen avokado yağı, berrak ve yeşil renktedir. Peki, avokado yağının faydaları nelerdir? Avokado yağı nerelerde kullanılır? İşte detaylar...

03.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-16:34)

Avokadodan soğuk press yöntemi ile elde edilen avokado yağı, berrak ve yeşil renktedir. E vitamini yönünden zengin olan avokado yağı sabit bir yağ türüdür.

Avokado yağının oksidasyon ve asit oranı düşüktür. Kolesterol yükseltmeyen ve doymuş yağ asidi bakımından zengin olmayan avokado yağı, yenebilir yağlar arasında yer bulmaktadır. Avokado yağı besin değeri açısından zeytinyağı ile benzerlik gösterdiğinden dengeli beslenmede önemli bir konuma sahiptir.

KANSER RİSKİNİ ÖNLEYEN MUCİZEVİ YAĞ!

- Avokado yağının bileşiminde E, C, B3, D ve A vitaminleri, bol miktarda protein, doymamış yağ ve potasyum bulunmaktadır. 

- Avokado yağı cilt yenileyici özelliği ile akne ve lekelerin giderilmesine fayda sağlar.

- Kemikleri güçlendiren avokado yağı kalp sağlığı üzerinde de olumlu etkilere sahiptir.

- Limon ve portakal yağı gibi antioksidan deposu olan avokado yağı, içeriğindeki beta-sitosterol maddesinden dolayı kansere yakalanma riskini minimum seviyeye indirmektedir.


- Avokado yağı, Omega 3 yağ asitleri ile depresyon, yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon belirtilerini azaltmayı sağlar.

- Avokado yağının içindeki en değerli minerallerden biri olan magnezyum diyabet ve migreni önlüyor.

- Avokado yağı; kepek, egzama ve sedef gibi cilt problemlerinin hafifletilmesinde önemli bir yardımcıdır.

AVOKADO YAĞI NERELERDE KULLANILIR?


- Avokado yağının kullanım alanı bir hayli geniştir. Avokado yağı, kozmetik endüstrisi, masaj, cilt bakımı ve saç kürlerinde sıklıkla tercih edilmesinin sebebi meyvenin yağında bulunan vitamin ve minerallerdir. 

- Avokado yağı mutfaklarda da kullanılmaktadır.

- Avokado yağı, yemeklerin besin değerini koruyup sağlıklı pişirilmesine olanak sunar. 

- Zeytinyağı ile kıyaslandığında daha üstün özelliklere sahip olan avokado yağı, kızartma yapımında kullanılabilmektedir. 

- Avokado yağı, salatalara ve salata soslarına da lezzet kazandırmaktadır.

CİLT BAKIMINDA AVOKADA YAĞI KULLANIMI

Zeytinyağı ve avokado yağı yarı yarıya karıştırılıp günlük nemlendirici olarak kullanılabilir. Bu karışıma güzel bir koku vermek isterseniz de içine bir damla yasemin yağı veya lavanta yağı ilavesi yapılabilirsiniz.

Kuru saçlara avokado yağı ile masaj yaparak saçlardaki kırık oluşumu ve dökülme gibi sorunlar yok edilebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal