Avokado faydaları neler, zayıflatır mı, nasıl yenir? Kalp dostu avokadonun faydaları

Tropikal bir meyve olan avokado tüketmeden önce uygun bir şekilde muhafaza etmek gerekmektedir. Avokadonun lezzetine varmak için içi yumuşatılmış olanı tercih etmeniz gerekmektedir. Potasyum kaynağı olan bu meyve lif bakımından da oldukça yüksektir. Birçok hastalığa şifa olan avokado içerdiği beta-sitosterol kalp sağlığını korumaktadır.

01.04.2022-08:50 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-08:56)

Avokado; tropikal bölgede yetişen, sert kabuklu, tek çekirdekli ve dış rengi yeşil olan hem meyve hem de sebze olarak tüketebilen bir meyvedir. Yumurtayı andıran ve armuda benzeyen şekliyle lezzetli bir gıda olan avokado kabuğu soyularak yenir. En lezzetli olan türü ise içi yumuşatılmış olan avokadodur. Avokado alındığında hemen tüketilmeyecekse avokadonun lezzetini arttıracak ufak bir tüyo var. En sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. 

Avokadoyu yemeden önce iyi bir şekilde muhafaza etmek gerek. Uygun koşullar içinde gazete kağıdına sarılı bir şekilde avokadoyu korumak en uygun yöntemdir. Avokado asla buzdolabında saklanmaz. Salatanın içinde garnitür olarak sık sık kullanılsa da sade veya yumurta ile karıştırılıp omlet olarak kahvaltıda tüketilebilir.

Potasyum zengini avokado bağışıklığı güçlendiriyor

Evimizde sık sık tüketmediğimiz avokadonun saymakla bitmeyen mucizevi faydaları şöyle sıralanabilir;

Avokado nasıl yenir?

- Avokado muza göre yüzde 35 daha fazla potasyum içerir. Bundan dolayı zengin bir potasyum kaynağıdır. 

- Avokado kan şekerini dengeler ve düzene sokar. 

- Lutein içeren avokado göz jenerasyonunun önüne geçer.

- Avokado antioksidan glutatyon içerdiği için bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.

Yüksek lif içeriğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor!

- Lifli bir gıda olan avokadonun yüksek lif oranı tok tutmaya yardımcı olur. Kilo veriminde önemli rol oynar. 

- Demir bakımından zengin bir gıda olan avokado kansızlığın önüne geçer.

- Hamilelikteki sabah bulantılarını önler. Bulantı ve kusmayı azaltan B6 vitamini içeren avokado, özellikle gebelikteki sabah bulantılarını önler.

Avokadonun faydaları

Kanser hücrelerine geçit vermiyor!

- Avokado kalbe son derece yararlıdır. İçerisinde bulunan beta-sitosterol ile kolestrolün iyi seviyede kalmasını sağlar. 

- Avokado, prostat ve göğüs kanseri başta olmak üzere kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

- Cilde iyi gelen avokado, yaşlanma karşıtıdır. Hem düzenli avokado tüketmek hem de avokadonun saf yağını cilt üzerine uygulamak, cilt hücrelerinin daha sağlıklı ve aynı zamanda da diri olmasını sağlar. 

- Avokado, ağızdaki bakterileri yok eder, mide rahatsızlığı veya çeşitli nedenlerden ötürü gerçekleşen kötü nefesi de önler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal