Tropikal bir meyve olan ve hem meyve hem de sebze olarak tüketilebilen avokado nasıl yenir? Avokado nasıl dilimlenir? Avokadonun mucizevi faydaları nelerdir? Tadı damakta bırakan avokado ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde...      

AVOKADO NEDİR?

Tropiksl bölgede yetişen, sert kabuklu, tek çekirdekli ve dış rengi yeşil olan hem meyve hem de sebze olarak tüketebilen bir meyvedir.

AVOKADO NASIL YENİLİR?

Yumurtayı andıran ve armuda benzeyen şekliyle lezzetli bir gıda olan avokado kabuğu soyularak yenir. En lezzetli olan türü ise içi yumuşatılmış olan avokadodur. Avokado alındığında hemen tüketilmeyecekse avokadonun lezzetini arttıracak ufak bir tüyo var. En sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. 

Avokadoyu yemeden önce muhafaza etmek gerek. Uygun koşullar içinde gazete kağıdına sarılı bir şekilde avokadoyu korumak en uygun yöntemdir. Buzdolabında saklanmaz. Salatanın içinde garnitür olarak sık sık kullanılsa da sade veya yumurta ile karıştırılıp omlet olarak kahvaltıda tüketilebilir.

AVOKADONUN MUCİZEVİ FAYDALARI NELERDİR?

Evimizde sık sık tüketmediğimiz avokadonun saymakla bitmeyen mucizevi faydaları şöyle sıralanabilir;

Muza göre yüzde 35 daha fazla potasyum içerir. Zengin potasyum kaynağıdır. 

Kan şekerini dengeler ve düzene sokar. 

Lutein içeriğiyle göz dejenerasyonunun önüne geçer.

Antioksidan gluatyan içerdiği için bağışılığın güçlenmesie yadımcı olur.

Lifli bir gıda olduğu için, yüksek lif oranı tok tutmaya yardımcı olur. Kilo veriminde önemli rol oynar. 

Demir bakımından zengin bir gıda olan avokado kansızlığın önüne geçer.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.