Asya Kaplan Sivrisineği Paniğe Neden Oldu

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkarak halkı paniğe sürükleyen Asya kaplan sivrisineği, bu yıl tekrar ortaya çıktı. Isırdığı zaman büyük yaralara ve şişliğe neden olan sinek için ilçede ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

12.09.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-11:12) Asya Kaplan Sivrisineği Paniğe Neden Oldu

Sapanca Kırkpınar Mahallesi'nde geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ve vatandaşların korku ve paniğe kapılmasına neden olan Asya kaplan sivrisineği, bu yıl tekrardan görüldü. Isırığında büyük yaralar ve şişlikler oluşmasına neden olan sinek, vatandaşlara kabus dolu günler yaşatıyor.

GÖZLE GÖRÜLMEYEN BİR BÖCEK TÜRÜ

Kırkpınar Soğuksu Mahallesi Muhtarı Ali Pir, sinekle mücadele için ilaçlama çalışmalarının başladığını belirterek şöyle konuştu:

‘Gözle görülmeyen bir böcek türü fakat sürekli ilaçlama yapılıyor. Hatta üç araçla birlikte ilaçlama yapılıyor. Ancak yeşilliklerin içinde olduğu için sürekli ilaçlamaya rağmen bu yıl biraz daha artış gösterdi. Bazı vatandaşlarımız psikolojik olarak da etkileniyor. Isırdığı yer baloncuk gibi şişiriyor, 30 dakika sonra kayboluyor.’

Sineğin geçtiğimiz yıllarda ortaya çıktığını ve her yerde olduğunu belirten Mustafa Çelebi, ilaçlamanın etkisi bulunmadığını ve sineğin sadece ısırdığı zaman fark edilebildiğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal