Asla Plastikte Saklamayın!

Diğer malzemelerden daha ucuz maliyete yapılan plastikler günlük hayatımızın en sık kullanılan eşyalarıdır. Kullanımında dünya genelinde kısıtlamaya gidilse de bazı ürünleri saklamak için plastik kullanmaktan vazgeçmeyiz. Peki hangi gıdaları plastikte saklamamak gerekir gelin birlikte bakalım.

02.11.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-13:44)

Bazı gıdalar plastikle temas ettiği zaman çok daha kolay bozulabilir ya da kap hasar gördüğünde içeri bakteri girmesine izin verebilir. Plastikle asla temas etmemesi gereken gıdaları sizin için derledik.

YUMURTA

Çiğ yumurta ve mayonez türü gıdalar salmonella veya E. coli üretebileceğinden plastikte saklanmamalıdır. Maalesef, bu mikroorganizmalar çiğ yumurta yolu ile kolayca yayılır ve plastikle temas edince çılgınca çoğalabilir.

İŞLENMİŞ ETLER

İşlem gören etlerin Tupperware  kaplarda saklanmamasının sebebi, bunların, besleyici özelliklerini azaltma ve karakteristiğini bozma eğiliminde olmasıdır. Etler işlenince (mesela yahni veya panelenmiş filetolar gibi)çok çabuk bozulur, tadı ve dokusu değişikliğe uğrar.

SOSLU SALATALAR

Soslu salatalara gelince, plastik lezzetlerini değiştirir ve içindekiler bazı gıda değerlerini kaybedebilir.

PEYNİR

Eğer kapağını hiç açmadan üç günden uzun süre bırakırsanız, içinde gıda kontaminasyonunu destekleyen dengesiz maddeler meydana gelir. Netice olarak, bu, dokuyu ve besinsel özellikleri etkileyebilir ve yediğinizde sindirim problemlerine sebep olabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal