Asiviral Krem Nedir, Asiviral Krem Ne İçin ve Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem nedir? Asiviral krem ne için ve nasıl kullanılır? Asiviral krem hakkında bilinmesi gerekenler neler? Gibi merak edilen soruların tüm detaylarını sizler için araştırdık.

02.07.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-16:47) Asiviral Krem Nedir, Asiviral Krem Ne İçin ve Nasıl Kullanılır?

Asiviral krem uçuk tedavisinde oldukça yayığın kullanan bir kremdir. Peki Asiviral krem nedir? Asiviral krem ne için ve nasıl kullanılır? Asiviral kram hakkında bilinmesi gerekenler neler? Gibi sıkça sorular soruları sizler için araştırdık.

ASİVİRAL KREM NEDİR?

Uçuk birçok insanda beklenmedik anda meydana gelen bir yaradır. Asiviral krem ise uçuk tedavisinde kullanılan etkili ilaçtır. Uçuk virüsünün atarak yayılmasını engelleyen antiviral özelliğe sahip bir kremdir de diyebiliriz. 

İlacın Etken Maddesi Asiklovir‘ dir. ASIVIRAL, herpes simpleks (uçuk) virüsünün sebep olduğu yüz bölgesinde genellikle dudakların dış kısımlarında ve burun kenarında oluşan uçuklar ile  genital bölgedeki (üreme organlarındaki) uçukların tedavisinde ve tekrarının önlenmesinde kullanılmaktadır.

ASIVIRAL KREM HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER NELER?

-İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.

-Asviral, uçuk tedavisinde kullanılan bir kremidir.

-Kabarma, kaşıntı, yanma ve karıncalanma hissi gibi herpes simpleks (uçuk) virüsüne bağlı enfeksiyon belirtileri görüldüğünde ASIVIRAL kullanımına olabildiğince çabuk başlanmalıdır.

-Uçuk virüsüne bağlı yayılmış kabartılar varsa, virüs bulaştırmama konusunda gerekli tedbirleri almalısınız.

-Uçuk virüsünün yol açtığı enfeksiyonlu bölgeler temiz ve kuru tutulmalıdır. Bu bölgelerin tahriş olmaması için hafif ve bol kıyafetler giyiniz.

-Kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.

-Uçuk enfeksiyonu bulaşıcı olduğundan enfeksiyonlu bölgeleri diğer kişilere temas ettirmekten kaçınınız. Ayrıca enfeksiyonlu bölgelere dokunduktan sonra gözlerinize dokunmaktan kaçınınız. Enfeksiyonu başka bölgelere ya da diğer kişilere bulaştırmamak için sık sık ellerinizi yıkayınız.

-İlacın kullanımı genital uçukların bulaşmasını engellememektedir. Virüsü partnerinize bulaştırmamak için cinsel ilişkiden kaçınınız ya da prezervatif kullanınız.

-Kremi gözünüze temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.

-Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.


ASIVIRAL KREM NASIL KULLANILIR?

Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.

Kremi uçuk yaralarının üstüne yarayı tamamen örtecek şekilde sürünüz ve hafifçe yediriniz.

Günde 5 defa yaklaşık 4 er saat ara ile uygulanabilir.  Dudak kenarlarında ve burun etrafındaki uçuklarda normal tedavi süresi en az 4 gün, Genital uçuklarda en az 5 gündür. Eğer iyileşme olmazsa tedaviye toplam 10 gün (5+5) devam edilebilir.

ASIVIRAL KREM’İN OLASI YAN ETKİLERİ 

Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuza başvurunuz.

Yaygın görülen yan etki olarak herhangi bir veri yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal