Aşırı Terleme Hangi Durumda Risk Olmaya Başlar?

Vücudumuzun doğal işlevlerinden olan terleme kimi zaman sağlık problemi haline gelebiliyor. Normal derecede terleme sağlıklı olurken, aşırı terleme bir hastalığın belirtisi olabiliyor. Peki terleme ne hangi durumlarda risk taşır sizin için derledik.

19.07.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-13:11) Aşırı Terleme Hangi Durumda Risk Olmaya Başlar?

Terleme, hareket halinde iken vücut ısı dengesini sağlamaya yarayan istek dışı çalışan bir mekanizmadır. Peki terleme hangi durumlarda hastalık belirtisi olur işte cevabı.

AŞIRI TERLEME NE ZAMAN RİSK TAŞIR?  

Kişide terlemeyle beraber aşağıdaki belirtiler de ortaya çıkıyorsa durum göründüğü kadar masum olmayabilir. Bu noktada uzmana başvurulmalıdır:

  • Nefes darlığı,
  • Yüksek ateş,
  • Nabızdaki artış,
  • Göğüste ağrı,
  • Ani kilo kaybı.

TEDAVİ EDİLİR Mİ?  

Aşırı terlemenin tedavisi, terlemenin altında yatan sebeplere göre değişiklik gösterir. Öncelikle terlemenin neden olduğu  rahatsızlık uzman bir doktor tarafından çeşitli tetkikler yapılarak belirlenmeli ve ona uygun bir şekilde tedavi yöntemi seçilmelidir. Terleme tedavisi medikal, cerrahi veya bir takım farklı yöntemlerle de olabilmektedir. Aynı zamanda botoks uygulaması, iyontoforez, deodorant kullanmak gibi bir takım geçici önlemler aşırı terlemeyi engeller.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal