Aşırı Sıcak, Kafein ve Baharattan Uzak Durun

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için dengeli ve lifli beslenmek oldukça önemlidir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, aşırı sıcak, kafein ve baharattan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı.

28.02.2019-12:33 - (Son Güncelleme: 28.02.2019-12:27) Aşırı Sıcak, Kafein ve Baharattan Uzak Durun

Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için dengeli ve lifli beslenmek oldukça önemlidir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, aşırı sıcak, kafein ve baharattan uzak durulması gerektiği konusunda uyardı. İşte detaylar...

KİŞİDEN KİŞİYE FARKLILIK GÖSTERİR

Mideye iyi gelen besinlerin bazen kişiden kişiye değişiklik gösterebildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, "Patates suyunun mideye yararı ile ilgili yapılan çalışmalar olumlu ancak herkese iyi gelir demek için yeterli değildir. Fakat mide-bağırsak hastalıklarını önlemek için bitki çayları en doğal etkiye sahip. Rezene çayı, papatya çayı, meyan kökü ve tıbbi nane çayı en önemlileri. Nane çayı reflüsü olanlar için uygun değil" şeklinde belirtti.

AŞIRI SICAK, KAFEİNLİ VE AŞIRI BAHARATLI YİYECEKLER ZARARLI!

Sağlıklı beslenme alışkanlığının ailede başladığını ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Katkı maddeli hazır yiyecekler, aşırı baharatlı-soslu-kremalı yiyecekler, kızartmalar, aşırı soğuk-aşırı sıcak yiyecekler, asit oranı yüksek içecekler, aşırı şekerli yiyecekler, aşırı kafeinli içecekler mide ve bağırsak sağlığına zarar veren yiyeceklerdir” dedi.

SAĞLIKLI BESLENMEK KANSERDEN KORUR

Yapılan araştırmalara göre mide kanserini önleyici olarak tek bir besinin kesin olarak bağdaştırılamadığını söyleyen Tuba Örnek, “Çalışmalar şunu gösteriyor ki mide kanseri veya diğer kanserlerden korunmak için sağlıklı ve dengeli beslenmek oldukça önemli. Sadece sindirim sistemini olumsuz etkileyen yiyeceklerden uzak durduğumuz zaman bile kanser riskini en aza indirgemiş oluyoruz” diyerek sağlıklı beslenmenin önemini belirtti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal