Aşırı Hijyen Astıma Neden Oluyor!

Hijyenden bihaber olmak kadar aşırı hijyenik olmak da pek doğru bir durum değildir. Temizlikte aşırıya kaçmak bazı hastalıklara hatta astıma bile neden olabiliyor.

11.10.2019-18:08 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-17:22)

Temiz olmak elbette hayatı yaşanılır kılan şeyler arasındadır. Ancak herşeyde olduğu gibi temzilikte de aşırıya kaçmak pek de iyi sonuçlar doğurmayacaktır.

AŞIRI HİJYEN ASTIMA NEDEN OLUYOR

Aşırı temizliğin zararlı olabileceğini vurgulayan Doç.Dr. Akkoyunlu, “Tamamen bakterilerden uzaklaştırılmış steril ortamlar da bu hususta sıkıntı yaratır. Savunma mekanızmamız doğumdan sonra zaman içinde enfeksiyonlar ve mikroplar ile karşılaşıp onlara karşı savunma tedbirleri alarak gelişir.

Çok da zararlı olmayan bakterileri de yok edecek seviyede bir temizlik yaparsak savunma sisteminin gelişmesi ve olgunlaşması önlenmiş olur. Bu durum yabancı bir cisimle karşı karşıya kalındığında savunma sisteminin aşırı tepki vermesine ve alerjik reaksiyona sebep olabilir. Netice olarak temizlik ve hijyen çok önemli ancak her aşırılık ve doğallıktan uzaklaşma başka bir sorun ortaya çıkartır. Bu hususta da karşılığı astım ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarıdır” dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal