Aşıdan Sonra En Kuvvetli Antikor Ne Zaman Oluşuyor?

Koronavirüs aşı uygulamaları sürerken, vücutta ne zaman antikor oluşacağı merak ediliyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılama takvimiyle ilgili detayları anlattı. Aşıdan sonra en güçlü antikor ne zaman oluşacak?

22.01.2021-15:22 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-15:22) Aşıdan Sonra En Kuvvetli Antikor Ne Zaman Oluşuyor?

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, aşılama takvimi hakkında açıklamalarda bulundu. Buna göre aşı sonrası en güçlü antikor ne zaman oluşur?

İlhan, 'Aşılar yapılmaya başlandıktan sonra evet vücutta antikor oluşma söz konusu olabiliyor ama en kuvvetli antikor düzeyi, ikinci aşıdan 3 hafta sonra. Kabaca ilk aşıdan 7 hafta sonra. Biraz daha genelleştirirsek, birinci aşıdan 2 ay sonra yüksek seviyede bir antikor olduğunu söylemek mümkün' dedi. 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Covid-19 aşılamasındaki süreci anlattı. Prof. Dr. İlhan, aşılama sürecinin, salgın zincirinin kırılması açısından hayati öneme sahip olduğunu ve vatandaşların sırası geldiğinde aşı olmalarının gerektiğini dile getirdi. 

İlhan, ilk doz aşılamalarda 1 milyon kişinin aşılandığını, ilerleyen süreçte gelen aşılar ile birlikte peyderpey aşılama takviminin devam edeceğini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal