Aşı Gönüllüsü Kovid'e Yakalandı

Kovid-19 aşı çalışması için gönüllü olan bir kişinin aşı olmasına rağmen testi pozitif çıktı. Detaylar haberimizde…

11.09.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-11:30) Aşı Gönüllüsü Kovid'e Yakalandı

Endonezya’da, Çinli bir şirkete ait olan potansiyel Covid-19 aşısı olan gönüllünün testi pozitif çıktı. Yetkililer aşıdan sonra bağışıklığın gelişmesi için bir süre evde kalınması gereken deneğin protokollere uymadığını ve seyahate çıktığını belirtti.

Kovid-19 Aşısı 3. Aşama Klinik Deneme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kusnandi Rusmil, Endonezya’nın Bandung kentindeki gönüllü insan denemeleri çalışmasında Kovid-19 aşısı olan bir kişinin PCR testinin pozitif çıktığını açıkladı.

GEREKLİ PROTOKOLLERE UYMADI

Rusmil, gönüllü olan bireyin, aşı olduktan sonra vücudunun bağışıklık kazanması için belli bir süre evde kalınması protokollerine uymayarak şehirlerarası yaptığı seyahatten dolayı Kovid-19’a yakalandığını belirtti.

‘VİRÜS AŞI KAYNAKLI DEĞİL’

Rusmil, bu kişinin aşı testinden virüsü kapmadığının altını çizerek, ikinci aşı testinin ardından bağışıklık kazanmak için 2 hafta boyunca evde kalmaları gerektiğini, gönüllülerin sağlık durumuna ilişkin de 6 ay gözleme ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

2 BİN GÖNÜLLÜ

Endonezya, devlete ait olan ilaç şirketi Bio Farma ortaklığında 11 Ağustos’ta, yaklaşık olarak 2 bin gönüllü ile Sinovoc Biotech’in ‘CoronaVac’ adıyla geliştirdiği Kovid-19 aşı adayının üçüncü aşama klinik çalışmalarına başlamıştı.

YILBAŞINDA KULLANIMA SUNULMASI PLANLANIYOR

Çinli şirkete ait olan aşıyı Ocak ayında tüm ülkede vatandaşların kullanımına sunmaya hazırlanan hükümet, 2021 yılının sonuna kadar 300 milyon doz aşı tedarik etmeyi planlıyor.

Son günlerde artan vaka sayısı ortalamasının 3 binin üzerine çıktığı Endonezya’da, şu anda toplam vaka sayısı 207 bini geçerken ölenlerin sayısı 8 bin 456’ya, iyileşen kişilerin sayısı ise 147 bin 510’a yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal