Aralıklı Tekrar Nedir? Aralıklı Tekrar Öğrenmeyi Kolaylaştırır mı?

Öğrenme, yüzeyde basit bir kavram olsa da, ortalama bir insanın konu hakkında bilmediği çok şey var. Peki öğrenmeyi öğrendiklerimizi zihnimizde tutmayı hızlandıran püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte bakalım.

18.10.2019-13:39 - (Son Güncelleme: 08.01.2022-13:23) Aralıklı Tekrar Nedir? Aralıklı Tekrar Öğrenmeyi Kolaylaştırır mı?

Bilgiyi elde tutmanın anahtarlarından biri de aralıklı tekrarlardır, aynı zamanda yaşlandıkça öğrenmeye yardımcı olmaktır.

ARALIKLI TEKRAR NEDİR?

Aralıklı tekrarı öğrenmeden önce, beynimizin nasıl çalıştığını anlamak çok önemlidir. Beynimizdeki herhangi bir bilgiyi saklayabilmemiz için, periyodik olarak yenilememiz gerekir. Örneğin, “Ottawa'nın Kanada'nın başkenti olduğunu” duyduğunuzu varsayalım. Bu bilgiyi hiç kullanmıyorsanız, muhtemelen bu makaleyi okumayı bitirdikten veya bir süre sonra unutursunuz. Ancak, Ottawa’nın metin yoluyla Kanada’nın başkenti olduğunu “öğrenmeye” devam ederseniz, bu bilgiyi daha iyi saklarsınız.

Belirli bilgi parçalarıyla ne kadar sık karşılaşırsanız, hafızanızı o kadar sık yenilemeniz gerekir.

Beynimizi bu kadar ilginç kılan şey, uzun süreli bilgi parçalarının bile unutulabileceğidir. Yeterince karşılaşmazsak, en bilinen bilgi parçaları bile unutulabilir. Örneğin, başka bir ülkeye taşınan insanlar, bu yeni ülkede yeterince maruz kalmazlarsa kendi ana dillerini konuşmayı unutabilir veya zorluk yaşayabilir.

 Bu anlayışla, aralıklı tekrarlama tamamen bu ilkelere dayanır. Bu bilgileri kademeli olarak artan aralıklarla gözden geçirme fikridir. Ayrıca aralıklı tekrarlamanın da başka şeyler olarak adlandırıldığını belirtmek gerekir. Örnekler aralıklı prova, genişleyen provalar, dereceli aralıklar, tekrarlama aralığı, aralıklı / genişletilmiş alım veya tekrar zamanlamasıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal