Antibiyotik Etkiye Sahip Olan Süper Besin

İçeriğinde bunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlık açısından oldukça faydalı bir besin olan kudret narı, Tropikal bir meyve olmasına rağmen ülkemizde de yetiştiriliyor. Peki, kudret narının faydaları nelerdir? Kudret narı hangi hastalıklara iyi gelir? Detaylar haberimizde…

23.05.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-12:01) Antibiyotik Etkiye Sahip Olan Süper Besin

Kabakgiller ailesinde yer alan kudret narı ülkemizde Bursa ve Yalova’da yetiştirilir. Yaz aylarında çiçek açar ve oldukça farklı bir görüntüye sahiptir. Kudret narı tadı acı olduğu için birçok aktarda zeytinyağı veya bal ile karıştırılarak satışa sunulmakta.

SİNDİRİM SİSTEMİ İÇİN DOĞAL İLAÇTIR

Kudret narı, asırlardır mide ve bağırsak sorunlarının tedavisi için kullanılmış bir bitkidir. Uzmanlar bu tarz bir rahatsızlığı olan kişilerin her gün bir kaşık zeytinyağlı kudret narı yemesini öneriyor.

Ancak kudret narının bu faydasının uzun sürmesini istiyorsanız en az bir ay boyunca her gün bu kürü tüketmeniz gerekir. Bu şekilde kudret narı tüketmek; ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi hastalıklarına iyileşmesine yardımcı olur.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, kudret narının kansere karşı çok faydalı bir besin olduğunu ortaya koymuştur.

Amerika'da yayımlanan kanser araştırmaları üzerine olan bir dergide, kudret narının kanser hücrelerinin yayılması, gelişmesini ve büyümesini önlediği açıklanmıştır. Yine bir araştırma sonucunda meme kanserinin nüksetmemesi için tüketilen gıdalara kudret narı eklenerek tüketimi tavsiye edilmektedir.

ANTİBİYOTİK ETKİSİ VAR

Antibiyotik etkisi olan kudret narının içeriğinde bulunan Lutein ve Lycopnene adlı maddeler, tümörün büyümesini önler.

YANIK TEDAVİSİ İÇİN BİREBİR

Vücutta oluşan yanıklar ve yaraların tedavisinde kudret narının iyileştirici özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Yanıklarda kullanabilmek için kudret narı meyvesinin çekirdeklerini çıkarıp ezerek lapa halinde getirin ve zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda muhafaza edin. Bu haliyle bir sene boyunca yanık ve yara tedavilerinde kullanabilirsiniz.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

İçeriğinde bulunan E vitamini ve proteinler ile kudret narı, bağışıklık sisteminin güçlendirerek dışarıdan gelecek bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücudun korunmasını sağlar.

İLTİHAPLARI GİDERİR

Zeytinyağlı kudret narı kürü, iltihap oluşmuş bölgeler için doğal bir merhem gibidir. Antienflamatuvar etkisi ile kudret narı, özellikle dolama diye tabir edilen ve zor iyileşen iltihaplanmalar için oldukça etklidir. Bu bölgeye zeytinyağlı kudret narını sürüp beklenildiğinde, iltihabın kuruduğu görülür.

KARACİĞER DOSTUDUR

Kudret narı, karaciğerin desteklenmesini sağlar. Vücudumuz için oldukça önemli bir organ olan karaciğerin adeta dostudur. Karaciğeri yenileme özelliğine sahip olan kudret narını her gün düzenli olarak tüketildiği zaman ilerleyen zamanlarda oluşabilecek sorunlara karşı önlem alınmış olur. Herhangi bir hastalığınız varsa da iyileşmesine yardımcı olacaktır.

KANIN TEMİZLENMESİNİ SAĞLAR

Kudret narının kanı temizleme ve kan dolaşımını hızlandırma özellikleri bulunur. Anti-oksidan ve anti-mikrobiyal özelliği ile kan bozukluklarına karşı etkili olan kudret narı, kandaki toksinlerin temizlenmesini sağlar.

ŞEKER HASTALARI İÇİN DOĞAL YARDIMCIDIR

Yapılan araştırmalar kudret narından elde edilen ekstrenin şeker hastalığına iyi geldiğini ortaya koymuştur. Bu araştırma sonucunda kudret narının içeriğinde bulunan dört maddenin kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiştir.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR VE KORUR

Güneş yanıklarına iyi gelen kudret narı, cildi güneşin zararlı ışınlarından da korur. Egzama, çıban ve sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde de kullanılan kudret narı, akne tedavisi, cilt lekeleri ve derin cilt enfeksiyonlarına karşıda oldukça etkilidir.

ROMATİZMA VE VARİSE ÇÖZÜM

Romatizma ve varis ağrıları için kudret narı size inanılmaz faydalar sunmaktadır. Mesela kudret narını bacaklarınıza sürüp tüm gece beklettiğiniz zaman varis ağrılarının geçtiğini gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda romatizma ağrılarını gidermek için de kudret narından yardım alabilirsiniz.

GUATR'I İYİLEŞTİRİR

Guatr, boynun ön kısmında bulunan tiroid bezinin büyümesiyle boğaz şişiren ve bu sebeple büyük sıkıntılar yaşatan bir rahatsızlıktır.  Guatr’ın çözümü ise kudret narıdır. Kudret narı, guatr için oldukça faydalıdır ve tamamen temizlenmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal