Tıp Dünyası Hayrete Düştü! Yeni Doğum Yapan Kadının Koltuk Altından Süt Geldi

Hekimleri son derece şaşırtan bir vaka meydana geldi. Yeni doğum yapan kadının başına gelen durum görenleri hayrete düşürdü. Doğum yapan kadının koltuk altından süt gelmeye başladı. Doktorlar genç kadına 'polimasti' teşhisi koydu.

05.02.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 09.08.2021-14:59)

Tıp dünyasını hayrete düşüren bir olay meydana geldi. Eşi benzerine çok nadir rastlanan durum, hekimleri şaşırttı. Portekiz'de bir kadının doğumdan sonra koltuk altından süt geldi. Koltuk altından gelen sütün nedeninin, orada meydana gelen bir kitle olduğu tespit edildi. 

The New England Journal of Medicine tıp dergisinde 29 Temmuz'da paylaşılan vaka raporuna göre, 26 yaşındaki kadın doğumun ardından iki gün sonra kol altında ağrı şikayeti ile hastaneye başvurdu. 

'POLİMASTİ' TEŞHİSİ KONULDU

Bölgeyi inceleyen doktorlar, koltuk altında yuvarlak bir kitle keşfetti. Lizbon'daki Santa Maria Hastanesi’nden doktorlar, kitleye 'bastırdıklarında beyaz bir akıntı geldiğini' gördü. Muayenesi gerçekleşen kadına 'polimasti' teşhisi kondu. Bu teşhis, vücutta fazladan meme dokusu olduğu anlamına geliyor.

Bilim insanlarının araştırmalarına göre kadınların yüzde 6'sı fazladan meme dokusuyla doğuyor. Bazı vakalarda görülen bu fazladan dokuda meme ucu da olabiliyor. Ancak doku meme ucu olmadan, tek başına da mevcut olabiliyor. Bu dokunun en yaygın olarak görüldüğü bölgenin ise koltuk altı olduğu belirtiliyor.

ÇOCUK SAHİBİ OLANA KADAR FARK EDİLMİYOR

Uzmanlar, bu dokuda bir meme ucu olmadığında bu durum fark edilmiyor. Çocuk sahibi olup emzirmeye başlayan kadınlar, doku içerisinden süt gelmeye başladığında ağrı ve şişlik yaşayabiliyor. Santa Maria Hastanesi doktorlara göre Portekizli genç kadının durumu buna uygun. Doktorlar, kadında görülen bu kitlenin iyi huylu olduğuna dair güvence veriyor.

KANSER AÇISINDAN İNCELENMELİ

Uzmanlar, fazladan meme dokusu olan kişilerin rutin meme kanseri taramalarında bu dokusunun da kanser açısından incelenmesi gerektiğinin altını çiziyor.

koltuk altından süt geldi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal