Anne Sütünün Faydaları

Çocuğun gelişimini ve ilerideki yaşamını etkileyen en önemli etmenlerden biri anne sütüdür! Anne sütünün çocuk üzerindeki etkisi tüm yaşamını etkilerken, özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli. Anne sütünün faydalarını sizler için derledik...

19.06.2020-15:17 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-14:22) Anne Sütünün Faydaları

Bireylerin bebeklik zamanındaki beslenmesi ve beslenme alışkanlığı tüm yaşamı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bebeklik döneminde tüketilecek besinler ileri yaşları doğrudan etkilerken, doğacak sağlık problemlerine ya da sağlıklı hale ön ayak oluyor.

Özellikle bu dönemde anne sütü, tüketilmesi gereken en temel besin olarak karışımıza çıkıyor. Anne sütünü yeterli bir şekilde alan bebekler ileriki yaşlarda doğacak olan sağlık problemlerinin de bir nembze önüne geçmiş oluyor.

İLK İÇİLEN ANNE SÜTÜNÜN FAYDASI

Doğumdan sonraki 6 saatte memeye gelen kremamsı sıvıya kolostrum denir. Bu sıvının rengi koyu sarı ve kahverengi olabilir. Kolostrumun içinde, bebeğin doğduğunda vücudunda olmayan antikoru barındırır. Kolostrumun içinde bulunan antikorlar, vücuda giren mikropların zararsız hale gelmesini sağlar. Öte yandan, bağırsakları, akciğeri ve boğazı korumak da kolostrumun yararlar arasında sıralanır.

ANNE SÜTÜNÜN BEBEĞE FAYDALARI

Uzmanlar ilk altı ay boyunca sadece anne sütü önerirken, bu durumun bebeğin gelişiminde önemli olduğunu her seferinde vurguluyor. 

Anne Sütü

İşte anne sütünün faydaları:

Her annenin sütü kendi bebeğine özgüdür. 1 aylık bebeğe sahip anneyle, 6 aylık bir bebeğe sahip annenin sütleri arasında besin değerleri olarak farklılıklar vardır. Diğer bir deyişle, vücudunuz bebeğinize en uygun sütü üretmektedir.

Sindirimi çok kolay olan bir besindir ve sütünüz, bebeğinizin ihtiyacı olan vitamin ve minerallere yeterli miktarda sahiptir. Kolay sindirimi sayesinde mineraller ve vitaminler kolaylıkla emilebilir. Bebeğiniz fazla mineral ve vitamin almadığı için böbrek gibi organlarına fazla yük binmemiş olur.

Anne sütünün içeriğinde bebeğinizi mikroplardan koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren maddeler bulunur. Bu nedenle anne sütü alan bebeklerde bağırsak enfeksiyonlarına ya da üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok daha az rastlanır.

Anne sütü ile beslenen bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık gibi sorunlarla çok az karşılaşılır. Ayrıca mikroorganizmaların oluşmasını engelleyerek bebeğinizin ishal olmasının da önüne geçer.

İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde antibiyotik kullanımı gerektiren hastalıkları azaltır.

Emzirme sırasında sıcaklığı her zaman bebeğiniz için ideal ısıdadır bu nedenle pratik bir besin kaynağıdır.

Çocukluk ya da yetişkinlikte oluşabilecek astım, obezite, diyabet gibi bazı kronik rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır.

Bebeğinizin organlarının sağlıklı bir şekilde gelişmesine olanak verir. Ayrıca kemik, çene ve diş gelişimde de önemli rolü vardır.

Bebeğinizin ruhsal, bedensel ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Dikkat azlığı sendromu, ilgisizlik gibi olgularda, anne sütü önem kazanır.

Alerjiye karşı koruyucudur ve bebeğinizi pişikten korur.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal