Anne Olmak İsteyenler Bu Hastalığa Dikkat!

Yumurtlamanın düzensizliğinden dolayı ortaya çıkan ve genetik bir hastalık olan polikistik over sendromu (PCOS) anne olmayı engelliyor.

06.11.2019-14:42 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-13:40)

Kadınlarda çok sık rastlanan polikistik over sendromuna her 500 kadından 50 sinde görülmektedir. Haberimizin detaylarını içeriğimizde görebilirsiniz.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

Polikistik over sendromu, regl düzensizliği, vücuttaki testosterone hormonun artmasına bağlı olarak cildin yağlanması, saç dökülmesi, ciltte kalınlaşma ve renk değişikliği, akne oluşumunda artma, vücutta erkeksi tüylenmeler ve ileri evrede karın ve bacak bölgelerinin aşırı tüylenmesi gibi belirtiler veriyor. Bu sendroma sahip hastaların genellikle diyabet hastalığına meyilli olduğunu vurgulayan Tüp Bebek Uzmanı Dr. Suat Altmışyedioğlu, bu hastalarda ayrıca obezite ve lipid problemlerine rastladıklarına da dikkat çekti.

ULTRASON İNCELEMESİ YARDIMCI OLUYOR

Rahatsızlık gündeme geldiğinde yapılan ultrasonografik tetkiklerde yumurtalıkların büyümüş olarak tespit edilmesi en çok görülen problem. Rahim içi hücrelerde bozulma (hiperplazi) ve rahim kanserine yakalanma riski taşıyan hastalarda fazla kilo problemi de varsa risk daha da artıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal