Hamileliğin ilk üç ayında, bebeğin organları oluştuğu için bu dönem önemli bir süreçtir. Bu dönemde; bulantı, kusma, fazla su tüketememe ve iştahta azalma görülür. Oruç tutan anne adaylarında; uzun süren açıktan sonra iftarda birden yemek yenmesi ile birlikte boş midede bir anda şişkinlik ve hazımsızlık şikayetleri daha fazla görülebilir. Anne adaylarının bol sıvı alması ve posalı gıda tüketmesi önemlidir.

ERKEN DOĞUM RİSKİNİ ÖNLER

Anne adayında düşük riski var ise bol sıvı tüketmesi önerilir. Oruç nedeniyle az sıvı alınması durumunda rahim kasılmaları olabilir ve erken doğum riski ortaya çıkabilir. 

KESENİN SUYU DA AZALABİLİR

Hamilelik şekerine bağlı veya diyabet hastalığı gibi durumlarda; dengeli beslenmek, az az sık sık yemek son derece önem taşır.

GÜN İÇİNDE İSTİRAHAT ETMEK ÖNEMLİ

Gebelikte uzun süre aç kalmadan, sık sık ve azar azar yemek yenmesi önerilir. Hamileliğe bağlı tansiyon yüksekliği de oruç için riskli durumlar arasındadır.

YEMEK YEDİKTEN SONRA YATMAYIN

İftar ve sahur arasında, gıdaları dengeli şekilde dağıtarak, sık aralıklar ve küçük porsiyonlarla protein, karbonhidrat ve bol sıvı alınması gereklidir.