Anestezi Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Anestezi uzmanı ne iş yapar? Anestezi uzmanı nasıl olunur?

22.05.2018-21:26 - (Son Güncelleme: 09.09.2021-16:09) Anestezi Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Anestezi uzmanı, ameliyat sırasında veya yoğun bakım servisleri içerisinde hastanın acı ve duyum hissetmemesi adına anestezinin nasıl ve ne miktarda yapılacağına dair karar veren ve rapor ilaç yazma hakkına sahip hekimdir. Anestezi uzmanı nedir? Ne iş yapar?, Anestezi uzmanı nasıl olunur? Gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.

ANESTEZİ UZMANI NEDİR?

Anestezi Uzmanı, hastanın durumuna ve görmüş olduğu tedavi biçimine bağlı olacak şekilde hastaya nasıl bir anestezi verileceğini ve hangi miktarda verileceği yönünde karar verir. Anestezi uzmanı, uzman hekimler arasında bulunur. Bu kişiler genellikle de hastanelerin yoğun bakımlarında veya ameliyathanelerinde görev alırlar.

ANESTEZİ UZMANI NE İŞ YAPAR?

Anestezi uzmanları hastane içerisinde çalışan en önemli sağlık çalışanları arasında kabul edilebilirler. Anestezi uzmanının başlıca görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir;

-Anestezi uzmanı olan kişiler hastanın tıbbi geçmişini ve fizyolojik durumunu incelemeye alır. Bu uzmanlar, herhangi bir sorun yaşanmaması adına hastadan test ve tahliller alınmasını da ek olarak talep edebilir.

-Hastaya uygulanacak anestezi miktarı ve şekli ile ameliyata girecek olan diğer doktor görüşmeye katılır.

-Hastayı anestezi öncesi ve sonrasında gerekli gördüğü kontrolü altında tutar. Ortaya çıkabilecek yan etkilere karşı da gerekli görmüş olduğu önlemleri uygular. Bu uzmanlar, ilaç ve rapor da yazabilir.

-Yoğun bakımda bulunan hastaların bakım ve tedavilerini yönetir.

-Hasta henüz ameliyata hazır değil ise gerekli gördüğü tedavi yöntemini uygular.

-Hastaların ağrı ve acı duymasının önüne geçer.

-Anestezi uygulanacak hastaların durumunu değerlendirmeye alır.

-Hastanın en uygun pozisyonda yatarak ameliyata girmesini temin eder.

ANESTEZİ UZMANI NASIL OLUNUR?

Anestezi uzmanı olabilmek için ilk iş olarak TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı alarak Tıp Fakültesine girmeniz ve ardından da 6 senelik Tıp Fakültesini bitirmeniz lazım. Anestezi uzmanı olmak isteyen kişiler, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS)'na giriş yaparak yeterli görülen başarıyı elde etmeli ve 4 yıllık uzmanlık eğitimini tamamlamalıdır.

ANESTEZİ UZMANI MAAŞLARI NE KADAR?

Anestezi Uzmanları devlet hastanelerinde görev alabildikleri gibi özel hastanelerde görev yapabilir. Uzun bir eğitim sürecinden sonra uzman doktor olarak görev yapan anestezi uzmanları, çalışmış oldukları alana göre farklı maaş elde ederler. Yeni işe başlamış anestezi uzmanları, sıklıkla 10.000 TL maaş ile görev başı yaparlar. Bununla birlikte sektör içerisinde deneyimli anestezi uzmanları daha çok aylık olarak 30.000 TL - 40.000 TL maaş kazanırlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal