Anemiyi Ortadan Kaldıran Süper Besin!

Bahar ayında yeşermeye başlayan yemlik otunun insan sağlığı için birçok faydası bulunmaktadır. Peki, yemlik otunun faydaları nelerdir? Yemlik otu hangi hastalıklara iyi gelir? Detaylar haberimizde…

19.05.2020-15:47 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-15:48) Anemiyi Ortadan Kaldıran Süper Besin!

İç Anadolu bölgesinde ''otların şahı'' olarak adlandırılan yemlik otu, tarlada yetiştiği gibi yol kenarlarında da kendiliğinden yetişebiliyor. Başta anemi yani kansızlığa iyi gelen yemlik otunun merak edilen faydalarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

KANSIZLIĞI ORTADAN KALDIRIYOR

Çayır, tarla ve dağ yemliği olmak üzere üç çeşidi bulunan yemlik otu, kansızlığı ortadan kaldırır. Bunu yanı sıra içeriğinde bol miktarda A,B2,B6,C vitamini barındıran yemlik otu, görme yetisini sağlayan sarı noktanın deforme olmasını da önler.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Yemlik otunun en bilinen özelliği sindirim sistemini düzenlemesidir. Vücudun enerji oranını yükselten bu ot kişinin gün içerisinde kendini tok hissetmesini de sağlar.

KALP VE DAMAR HASTALIKLARINI ÖNLER

Yemlik otu, özellikle sarımsakla beraber tüketildiğinde kolestrol seviyesini düşmesini sağlar. Damar tıkanıklığına sebep olan iltihapları temizler. Bunun yanı sıra kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını da önler.

KISA SÜREDE KANAMAYI DURDURUYOR

Antiseptik özelliğe sahip olan yemlik otu, lapa haline getirip yaraların üzerine uygulandığı zaman kısa sürede kanamayı durdurduğu ve yaranın iyileşmesini yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal