Alzheimer Olma Riskinizi Test Edin!

Yakın akrabanın veya sık kullanılan bir eşyanın ismini hatırlayamamak, bunama veya Alzheimer belirtisi olabiliyor. İşte bu belirtilerin en önemli olanlarını sizler için sıraladık.

31.08.2017-12:56 - (Son Güncelleme: 31.08.2017-12:28) Alzheimer Olma Riskinizi Test Edin!

Unutkanlık hastalığının bünyede ne zaman başladığı hiç bir zaman belli olamıyor. Öyle ki çocukluk zamanlarından itibaren bile başlaması olağan durumlar olabiliyor. Bu tür durumlarda tanısı daha geç konulduğu gibi tedavi yöntemlerinde de değişiklikler söz konusu olabiliyor.

Unutkanlık hastalığı sadece bazı şeyleri unutmakla başlamayıp bazı erken tanılarda fark edildiği gibi baş dönmesi veya baş ağrısı gibi tetikleyicilerle de kendini belli edebiliyor. Bu tür durumlarda daha bilinçli olunması gerektiğini belirten uzmanlar diyabet hastalarının da bu hastalık hakkında dikkatli olmaları gerektiğini ve erken teşhis yapıldıktan sonra tedavi süreçlerine hemen başlamaları gerektiği belirtiliyor.

TUVALET YERİNE MUTFAĞA MI GİDİYORSUNUZ?

Tuvalet yerine mutfak ya da evin farklı bir odasına gidilmesi, çok iyi bilinen hatta rahatlıkla gidilebilen bir adresi tarif edememek gibi 3 boyutlu ortama uyum sağlamaya yarayan reflekslerdeki bozukluklar göz ardı edilmemelidir.

SAATİ ÇİZEBİLİYOR MUSUNUZ?

İstenilen bir saati kağıt üzerine çizerken rakamların dairenin içine doğru dağıtılamaması, akrep ve yelkovan ayrımının yapılamaması, dairenin merkezinin seçilememesi gibi hatalar kişinin bunama derecesini gösterebilmektedir. 

Unutkanlık hastalığında ilaç tedavisini es geçmemek büyük önem taşımaktadır. İlaçların kullanılmasında herhangi bir zarar olmamakla beraber bu ilaçların kullanılmasının ardından bu hastalığın daha çok hafifleyip bu ilaçların düzenli kullanımda da unutkanlık rahatsızlığına veda edebileceğinizi belirtiyorlar. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal