Alveolit Nedir? Alveolit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alveolit nedir? Diş çektirdikten sonra, boş kalan yerin iltihaplanmasına ne anlama gelir? Diş çektirdikten sonra oluşan ağrı nasıl giderilir? Bölgenin iltihaplanmaması için neler yapmak gerekir? Gelin birlikte bu soruların cevaplarını arayalım.

25.07.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-15:42) Alveolit Nedir? Alveolit Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alveolit, diş çekim boşluğu iltihabı anlamına gelmektedir. Diş çektirme işleminden sonra, boş kalan yerin iltihaplanmasına alveolit adı verilir. Bu durum çoğunlukla diş çekiminden 2-3 gün sonra şiddetli ağrı şeklinde belirti gösterir.

ALVEOLİT NEDİR?

Diş çekiminden sonra boş kalan yer kan ile dolar ve kan pıhtısı iyileşmeye başlar. Eğer pıhtı bozulursa alvenolit ya da  kuru cep olarak bilinen iltihap oluşur. Alveolit hastalığının oluşum nedeni ağız temizliğinin uygun yapılmaması ya da diş çekimlerinin uzun dakikalar sürmesidir. Alveolit tedavi edilmediğinde diş kaybına neden olan ciddi bir sorundur.

İnsanlarda diş çektirdikten (20lik diş bile olsa) sonra biraz acı yaşamak oldukça normaldir. Ancak çekim sonrası ağrı 2-3. günde geçmezse bu durum alveolit olduğunu gösterir.

NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Alveolit; uzman bir diş hekimi tarafından anestezi yapılarak tedavi edilen bir hastalıktır. Diş hekimi; alveolit gerçekleşen bölgeyi uyuşturur ve dişte çekimden sonra oluşan boşluktaki nekrotik dokuları küretle sterilize eder, oksijenli su ve serum ile yıkar. Ardından dişte kan pıhtısının oluşması adına alveol kemiği kanatılır. Çekim boşluğuna öjonel emdirilmiş gaz iyodoform (ağrı kesici özelliğ vardır) yerleştirilir. Bu işlemden sorna hastada şikâyetler azalana kadar birkaç kez pansuman yapılır. Ayrıca diş hekiminiz bu tedavi sonrası  antibiyotik kullanımına (gargara ve ağrı kesici) başlatabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal