Alkali Diyeti Nedir Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti ile Nasıl Kilo Verilir?

Popüler diyetlerden biri olan alkali diyeti nedir, nasıl yapılır? Alkali diyet, asidik yani kilo yapan yiyeceklerin alınmasını önleyerek bunun yerine alkali özellikleri olan yiyeceklerle beslenilmesi üzerine kurulmuş bir diyettir. İşte alkali diyete dair bilmemiz gerekenler.

02.04.2019-15:26 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-15:47) Alkali Diyeti Nedir Nasıl Yapılır? Alkali Diyeti ile Nasıl Kilo Verilir?

Kısa bir sürede kilo vermenize yardım edecek diyetlerden biri de alkali diyeti. Alkali diyette yenmesi gereken gıdaların çoğunluğu sebze ve meyvelerden oluşuyor. Alkali diyeti nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir? Detaylar haberimizde.

VÜCUTTAKİ DENGEYİ SAĞLAR

İnsan vücudunun dengede olması gerektiğini söyleyen beslenme uzmanları ve hekimler asit-baz (alkali) dengesine dikkat çekmektedir. Tükettiğimiz besinler kendi yapısı gereği vücutta da bazı etkiler bırakır. Yani asitli ya da asidik gıdalar vücuttaki asit oranını yükseltir, bazik gıdalar ise vücudun bazik değerinin yükselmesine sebebiyet verir.  İşte vücuttaki bu denge korunduğu taktirde insan sağlıklı olur. Asit-baz arasındaki değerlere pH denir. Yani bir maddenin pH değeri bilindiğinde asidik ya da bazik olduğu o değerden kolayca belirlenir. pH değeri bir şeyin asit baz (alkali) oranını gösterir. pH aralığında 0-6 arası asit, 7 normal yani nötr, 8-14 arası ise bazdır. Yani bir şeyin pH'ı 3 ise o madde asidiktir.

 pH DENGESİNİ KORUMAK GEREKİR

İnsan vücudunun olması gereken pH'sı 7.4'tür yani alkalidir. Dolayısıyla insan vücudu, pH'sına uygun değerlerde korunursa daha sağlıklı olur. Metabolizmayı yavaşlatmadan bu alkali pH değerlerini korumak için bazik yani alkali değerlerdeki gıda ürünleri beslenme alışkanlığımız olmalıdır. Fazla kilo problemi olan kişilerde denenmiş ve alkali beslenme kilo verme alanında yerini korumuştur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal