Alkali Beslenmek İçin Yenmesi Gereken Gıdalar

Yediğimiz gıdaların git gide doğallıktan uzaklaşması, zararlı kimyasalların ve paket ürünlerin tüketiminin artması, Çok fazla tuz ve şeker tüketimi sağlığımıza zarar veriyor. Bu zararı azaltmak için alkali beslenmekte fayda var.

26.01.2019-09:01 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-08:57) Alkali Beslenmek İçin Yenmesi Gereken Gıdalar

Yediğimiz gıdaların git gide doğallıktan uzaklaşması, zararlı kimyasalların ve paket ürünlerin tüketiminin artması, Çok fazla tuz ve şeker tüketimi sağlığımıza zarar veriyor. Bu zararı azaltmak için alkali beslenmekte fayda var. İşte alkali gıdalar ve faydaları...

Arpa

Tahıl grubunda olan arpa da yine alkali besinlerde gösterilebilmektedir. Alkali özelliği sayesinde vücudu dengeleyerek düzene girmesine yardımcı olur. Yemek ve ekmeklerinizde bolca tercih edebilirsiniz.

Pazı

Pazı, yeşil sebzeler arasında en çok tüketilenlerin başında gelmektedir. Alkali özelliğiyle de vücut sistemini düzenleyip toparladığı için özellikle hastalıklara karşı direnci düşük kişilerde veya kışın tüketilmektedir.

Beyaz Lahana

Beyaz lahana bazen diyetlerimiz arasında zorunluluktan tükettiğimiz bir sebzedir. Beyaz lahanayı tüketmek özellikle alkali özelliği için tüketmek çok önemlidir. Beyaz lahanayı sarma şeklinde daha kolay tüketebilirsiniz.

Bezelye

Yeşil bezelye, farklı tarz yapılan yemekleri ve tadı sayesinde oldukça sevilen ve tercih edilen bir sebzedir. Bu sebzenin bir özelliği de alkali oranının yüksek olmasıdır. Alkali ürünler vücuda girdikleri zaman vücutta rahatlama ve iyileşme hissederler.

Rezene

Rezene çayı genel olarak uykusuz kalındığında veya midesel şikayetlerde kullanılan bir çaydır. Sağlık amacıyla tüketilen bu çayın alkali olarak vücudu düzene soktuğu da bilinmektedir.

Kereviz

Kerevizin saymakla bitmeyen faydalarından biri de alkali olma özelliğidir. Alkali besinlerin başında gelen kerevizi zeytinyağlı olarak tüketebilirsiniz.

Hardal Tohumu

Birçok hastalığın şifasında doğal bir yöntem olarak kullanılan hardal tohumu mide için oldukça faydalıdır. Alkali olması özelliği sayesinde midedeki asit düzeyini dengelemeye yardımcı olur.

Karalahana

Karadenizin yöresel lezzetlerinden biri olan karalahana, içerdiği yüksek demir oranı kadar alkali oluşuyla da bilinmektedir. Bu özellikleri karalahanayı besleyici ve faydalı besin sınıfına sokmaktadır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal