Akut Farenjit Kaç Gün Sürer? Belirtileri Nelerdir?

Farenjit hastalığı öksürükle başlayan ve boğazın tahriş olup acı verecek duruma gelmesiyle ilerleyen bir hastalıktır. Genellikle kış aylarında virüs ve mikropların neden olduğu farenjit belirtileri nelerdir tedavisi nasıldır?

31.08.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-13:45) Akut Farenjit Kaç Gün Sürer? Belirtileri Nelerdir?

Farenjit hastalığının şiddetli olarak ve ilk kez başlamasına akut farenjit denir. İnsan vücudunda boğazların arka kısmı toz, mikrop ve ısılara karşı oldukça duyarlıdır.

AKUT FARENJİT NEDİR?

Farenjit türlerinin nedeni genel anlamda mikrop ya da virüslerdir. Kronik olan farenjitte ise alkol ve sigara çok etkilidir. Akut farenjitte ise sebep çoğunlukla virüslerdir. Bununla beraber mevsim geçişleri de farenjite sebep olmaktadır.

AKUT FARENJİT BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Farenjitin ilk belirtileri boğaz ağrılarıdır. Farenjit hastalığının bir çok belirtisi vardır. Bu hastalığın belirtileri ise şunlardır:

- Baş ağrısı - Ateş - Deri döküntüsü - Kas ve eklem ağrısı - Boyun kısmında şişmiş lenf görüntüsü - Öksürük - Ses kısılması - Yorgunluk - Halsizlik - İştahsızlık - Boğazda yanma, kaşıntı, kuruluk - Burun akıntısı - Yiyeceklere ve tozlara karşı aşırı derecede hassasiyet.  

Farenjit tedavisinde sprey, gargara, ağrı kesici gibi tedaviler kullanılmaktadır. İncelemeler neticesinde farenjit bakteriyel kaynaklı ise antibiyotik tedavisine başlanmaktadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal