Ağrı Kesiciden Daha Etkili Olduğu Ortaya Çıktı!

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kirazın ağrı kesici etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Bunun yanı sıra birçok faydası daha bulunan kiraz meyvesinin merak edilen faydalarını bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

18.05.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-14:55) Ağrı Kesiciden Daha Etkili Olduğu Ortaya Çıktı!

Lezzeti ve rengi ile gönlümüzü fetheden kiraz, C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hem virüslere hem de bakterilere karşı vücudun hastalıklara karşı korunmasını sağlar. İşte kirazın faydaları…

KİRAZIN FAYDALARI NELERDİR?

Kirazın en önemli özelliği ise kesinlikle güçlü bir ağrı kesici olmasıdır. 20 adet kirazda ortalama 12-25 mg arası antosiyanin bulunmaktadır. Bu da ağrı kesiciden 10 kat fazla etki göstermesini sağlar.

İçeriğinde bulunan mineraller, vücuttaki su dengesini koruyarak kabızlığın giderilmesini sağlar.

Kolesterol ve kan şekerini düşürür. Aynı zamanda damar sertliğinin tedavi edilmesinde de oldukça etkili bir besindir.

Eklem ağrılarına iyi gelmesinin yanı sıra, içerisinde göz hastalıklarına karşı koruma sağlayan güçlü bir iltihap önleyici olan kuersetin barındırır.

İdrar söktürücü özelliği bulunur. Bu özelliği sayesinde kiraz için böbrek dostu besinler arasında sayabiliriz.

C vitamini, karotenoidler ve flavonoidler (antosiyaninler) gibi antioksidan deposu olan kiraz, serbet radikalleri etkisiz hale getirerek yaşlanma ile ilgili hastalıklara karşı korur.

Kirazın içeriğinde bulunan seratonin, melatonin ile beraber çalışarak uyku kalitesinin artmasını sağlar. Aynı zamanda uykusuzluk ve uyku bozukluğu gibi hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.

Kiraz, hem taze meyve olarak hem kurutulmuş şekilde tüketilebilir. Arzu edenler reçel, komposto yaparak da bu mucizevi meyvenin faydalarından yararlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal