Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkili Yöntem

Ağız kokusu şikayeti olanlar için en etkili 10 yöntemi bir araya getirdik. Özgüveninizi ağız kokusuna yenik düşmemesi için bu yöntemlere uygulayabilirsiniz. Peki, ağız kokusunu geçiren yöntemler nelerdir? Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde...

05.05.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-12:51) Ağız Kokusunu Azaltan 10 Etkili Yöntem

Mide de ileri gelen rahatsızlıkları ve çürük dişler başta olmak üzere ağız kokusuna neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Daha ferah nefesler için ağız kokusunu gideren besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

BOL BOL KARANFİL ÇİĞNEYİN

Kuvvetli bir dezenfektan olan karanfil, gıdaların mide ve bağırsakta gaz oluşturmasını engeller. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır.  Ağızda bir süre tutularak emilir. Güzel kokusu sayesinde ağızda oluşan kötü kokuyu yok eder.

ADA ÇAYINDAN GARGARASI

1 bardak sıcak suyun içerisine ada çayı ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından içerisine 1 kaşık limon yağı ve yarım su bardağı su ekleyerek dinlenmeye bırakın. Gün içerisinde bu karışımla sık sık gargara yapın.

NANE YAPRAKLARI

Ağız kokusunu gidermede en etkili yöntemlerden biri de nane çayıdır. Güçlü bir antiseptik olan nane, bakterilerin temizlenmesini sağlar ve ağız hijyeni korur.

Kurutulmuş nane yapraklarını, 2 çorba kaşığı kaynamakta olan suyun içine ekleyin. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra şeker veya bal ile tatlandırılarak için. Ağız kokusu için kurutulmuş nane yapraklarını da çiğneyebilirsiniz.

REZENE ÇAYI

Yemeklerden yarım saat önce tüketilen rezene çayı iştahın açılmasını sağlar. Aynı zamanda ağızda oluşan kötü kokularından giderilmesinde de oldukça etkilidir.

SAKIZ DEĞİL, MAYDANOZ ÇİĞNEYİN!

Soğan ve sarımsak gibi keskin kokulu gıdalar tükettikten sonra maydanoz çiğnemek ağız kokusunun bastırılmasını sağlar.  Klorofil bakımından zengin olan maydanozu yemeklerden hemen sonra çiğneyerek kullanabilirsiniz.

YOĞURT

Ağız kokusuna neden olan renksiz, çürük yumurta kokusunda zehirleyici bir gaz olan hidrojen sülfüttür. Yoğurt ise, hidrojen sülfütün kokusunu yok etmede birebirdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal