Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız kokusuna ne iyi gelir? Hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen ağız kokusu son derece rahatsız edici bir durumdur. Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Giderilmesi için değişik yöntemleri kullanmak mümkündür. Haberimizde bunların tüm detaylarına sizler için yer verdik.

08.06.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-16:25) Ağız Kokusuna Ne İyi Gelir?

Ağız kokusuna ne iyi gelir? Hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen ağız kokusu son derece rahatsız edici bir durumdur. Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Giderilmesi için değişik yöntemleri kullanmak mümkündür. Haberimizde bunların tüm detaylarına sizler için yer verdik.

Ağız Kokusu Nedir?

Ağız kokusu, halitozis olarak tanımlanan, ağzın içindeki keski ve rahatsız edici koku demektir. Özellikle toplum içinde insanların küçük düşmesine neden olmasından dolayı son derece büyük bir problemdir. Farklı nedenlerden dolayı kaynaklanır. Buna göre bir çözüm yolunun bulunması şarttır.

Ağız Kokusu Neden Ortaya Çıkar?

Ağız kokusu nedenleri şöyledir;

  • Özellikle dişlerin arasında kalmış olan gıdalardan dolayı ağzın kokmasın son derece sık karşımıza çıkan bir durumdur.
  • Ağzın kuru kalması bir diğer nedendir.
  • Her türlü tütün ve tütün ürününden dolayı ağız kokusunun yaşanması çok normaldir.
  • Bunun yanı sıra kullanılmış olan birtakım ilaçların da ağız kokusuna neden olduğu bilinir.
  • Son olarak diş bakımının iyi olmamasını da eklemek lazım.

Ağız Kokusu Nasıl Giderilir?

Ağız kokusuna ne iyi gelir sorusunun birden çok yanıt var ve bunlar şöyle;

  • Dişten kaynaklı olan ağız kokusu durumu söz konusu olabilir. Bundan dolayı çok düzenli bir biçimde muayene yolunmalıdır.
  • Yine dişlerin bakımını iyi yapmak gerekir. Sık sık fırçalamak şarttır.
  • Bunun yanı sıra özellikle ağzın kuruması büyük bir problemdir. Bu yüzden koku durumu ortaya çıkacağı için yapılacak olan şey her daim ilgili kısmı nemli tutmaktır.
  • Ağız kokusu çözümleri içinde dikkat çeken bir diğer husus ise dilin fırçalanmasıdır. Çünkü burada birden çok bakteri vardır. Bunların varlığı kötü koku demektir. Ancak dilin başarılı bir biçimde fırçalanması her daim bunun önüne geçer.
  • Diş ipi kullanımı ağız kokusu ile mücadele etmek isteyen kişiler için son derece başarılı bir yöntem olarak dikkat çekmekte. Hem yemekten arta kalmış olan parçacıkların hem de diğer kalıntıların uzaklaştırılması kolay olacaktır.
  • Takma diş kullanan kişilerin bunların çok sık aralılarla temizlemesi gerekir.

Ağız Kokusunu Gideren Yiyecekler Nelerdir?

Ağız kokusuna ne iyi gelir; özellikle bitkisel olarak bilinen birtakım yiyeceklerin kullanımı da sorunun ortadan kalkmasını sağlar. En güzel aromalardan birisine sahip olan karanfil bu konuda çok sık tercih edilir. Bunu tercih edecek olan kişilerin günde en fazla 2 adetini tercih etmesi şarttır. 3 kere yapmak yeterli olacaktır.

Ağız kokusuna karşı son derece etkili olan bir diğer ürün ise limondur. Midenize direk olarak zarar vermesini engelleyebilmek içine suya ya da çaya sıkılması her daim tavsiye edilir. Aynı zamanda yoğurt da bu sorunun çözülebilmesi için son derece sık kullanılan ürünlerin içinde gelir. Çünkü bunun içinde probiyotik yer alır. Bunların temel görevi ise ağızdaki bakterilerle mücadele etmektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal