Ağız Kokusu Neden Olur?

Kişilerin sosyal yaşamlarına olumsuz etki eden ağız kokusu bazen ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Ağzınızda meydana gelen kokuyu görmezden gelmeyin, hekiminize danışın. Ağız kokusunun sebeplerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

24.12.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-10:55) Ağız Kokusu Neden Olur?

Kişilerin sosyal yaşamlarına olumsuz etki eden ağız kokusu bazen ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Ağzınızda  meydana gelen kokuyu görmezden gelmeyin, hekiminize danışın. Ağız kokusunun sebeplerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Ağız kokusu hiç hoş olmayan berbat kokulardır ve genellikle ağız kokusu problemi çeken kişiler bunun farkında olmazlar. Bu kokudan en çok etkilenenler yakın çevresinde bulunan kişilerdir. Ağız kokusunun sebebi, ağızda üreyen bakterilerin salgıladıkları hidrojen sülfür bileşikleridir. Dişlerde çürük olması, yemek yedikten sonra ağzın iyi temizlenmemesi, ağızda bulunan gıda atıkları, diş eti iltihapları ve ağız mukozasından dökülen hücreler ağız kokusuna yol açmaktadır. 

AĞIZ KOKUSUNUN DİĞER NEDENLERİ

Ağız kokusuna; tükürük akımının azalması, uzun süre besin ve sıvı tüketilmemesi, uyku hali gibi nedenler yol açmaktadır. Ağız kokusu bazen sigara ve alkolden bazen de soğan ve sarımsak gibi yiyeceklerden kaynaklanabilir. Ayrıca burnu tıkalı olup ağızlarından nefes alanlarda da ağız kuruluğuna bağlı olarak koku oluşabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal