Ağız İçi Yaralarının Asıl Sebebi Bakın Neymiş? Ağız İçi Yaraları Nasıl Geçer?

Hemen herkesin başına gelen ve acı verici neticeler doğuran ağız içi yaraları neden oluşur? Ağız içi yaralarının nedeni vitaminsizlik mi? Aftlar ve yaralar en doğal yöntemlerle nasıl geçer?

06.08.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-14:54) Ağız İçi Yaralarının Asıl Sebebi Bakın Neymiş? Ağız İçi Yaraları Nasıl Geçer?

Ağız boşluğunda ve diş etlerinde oluşan ucu açık iltihaplı yaralara; pamukçuk veya ağız ülseri adı verilir. Ağız yaraları C vitamini eksikliğinden dolayı görülebilmektedir.

AĞIZ İÇİ YARALAR DOĞAL YOLLA NASIL GEÇER?  

Uzmanlar ağız içi yaralarına antibyotik özellikli gargaralar önerirler. Fakat evde yapabileceğiniz bazı yöntemlerle de bu yaralardan kurtulabilirsiniz.

Tuzlu sulu gargara, ağız içi yaralarında en etkili yöntemlerden biridir. Bir çay bardağı suyun içerisine üç çay kaşığı tuz atılarak yapılan karşımı günde 3 kez uygulamak gerekir.

Misvak, diş ve diş etlerini temizlemek de doğal yöntemler arasındadır. Diş etlerinde meydana gelen yaralara misvak iyi gelir. 

- Bir kaşık sumağı bir  bardağı ılık suya ekleyip karıştırınız. Oluşan karışımla 2 dakikada bir ağzınızı çalkalayınız. Sumak, hem oluşan yaralardaki enfeksiyonu azaltır hem de ağız içinde mevcut virüsleri temizler. Diş sağlığında etkili olan doğal yollar arasındadır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal