Adet Kanamanız Azaldı mı? Bu Bir Hastalığın Habercisi Olabilir!

Hipomenorenin, yani adet kanamasının az olmasının nedeni, daha önce de söz ettiğimiz gibi bazı hastalıkar ya da hallerden kaynaklanıyor olabilir. İşte, adet kanamasının sebepleri...

17.07.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 17.07.2019-14:02) Adet Kanamanız Azaldı mı? Bu Bir Hastalığın Habercisi Olabilir!

Adet düzeni bir kadın için önemlidir. Doğum ve daha birçok hastalığa haber verebilir. Bu nedenle kadınlar dikkat etmeli ve önlemler almalıdırlar.

İLAÇLAR

Adet görmeyi mümkün kılar östrojen ve progesteron hormonlarının salgılanmasını negatif yönde etkileyecek ilaçların kullanılması, adet döneminde az kan gelmesinin nedeni olabilir.

HORMON BOZUKLUKLARI

Hormonların üretiminde etkili olan hipofiz bezi ve tiroid bezi anomalileri adet kanamasının az gelmesinin önemli sebeplerinden biridir. Tiroid hormonu düşüklüğü, yüksek prolaktin hormonu seviyesi, yüksek insülin seviyesi ve yüksek androjen seviyesi gibi hormon düzensizlikeri adetin az gelmesine sebep olabilmektedir.

KARACİĞER VE BÖBREK RAHATSIZLIKLARI

Karaciğer ve böbreklerin hormonların salgılanması üstünde etkisi olduğundan, bu organlardaki hastalıklar hormonların az ya da çok salgılanmasına ve haliyle ile adet kanamasının az gelmesine neden olabilir.

ASHERMAN SENDROMU

Genellikle kürtaj sonrası enfeksiyon ve rahimde parça kalması nedeniyle rahim içinde yapışıklıklar oluşur. Bazen sezaryen sonrası da görülebilen bu hastalık, hiçbir bir cerrahi müdahale olmaksızın verem ve bazı enfeksiyonal hastalıklar sonucunda da ortaya çıkabilir. Bu biçimde rahimde tıkanmalar oluşur ve adet kanaması miktarı düşer.

YAPISAL BOZUKLUKLAR

Polip, miyom, polikistik over, adenomiyozis (rahim iç tabakasının rahmin kas tabakasına ilerlemesiyle rahmin kalınlaşması hali) gibi rahatsızlıklar adet kanamasını negatif etkilemektedir. Eğer bir kadında polikistik over mevcutsa, dengesiz yumurtlama ve dolayısı ile düzensiz adet döngüsü oluşur. Bu da eş zamanlı olarak adet kanamasının az olmasına sebep olabilir.

MENOPOZ

Menopoz ile beraber kadındaki kadınlık hormonlarında düşme meydana gelir. Bu da kan akışının dengesiz ve yetersiz olması gibi sonuçlar ortaya çıkarır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal