Adenit Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Adenit lenf bezlerinin iltihaplanmasıyla ortaya çıkan ve çok dikkat edilmesi gereken bir enfeksiyon hastalığıdır. Detaylar haberimizde...

17.03.2020-09:34 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-09:30) Adenit Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Adenit, lenf düğümlerinin ya da bezlerinin iltihabı ile şişmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Lenf düğümleri vücudun çeşitli yerlerinde bulunmaktadır. En sık boyundakiler, koltuk altındakiler ve kasıktakiler enfekte olmaktadır. Genelde enfeksiyona bir bakteri, virüs ya da alerji neden olmaktadır.

ADENİTİN BELİRTİLERİ

  • Boyundaki lenf bezlerinin şişmesi
  • Kilo kaybı
  • Koltuk altındaki lenf bezlerinin şişmesi
  • Kasıklardaki lenf bezlerinin şişmesi
  • Deride kızarma
  • Ateş yükselmesi
  • Üst solunum yolu rahatsızlıkları

Adenitte görülebilen belirtilerdendir. Adenit yaş veya cinsiyet fark etmeksizin herkeste görülebilir.

ADENİT NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Lenf bezinin büyümediği, enfeksiyon bulunmadığı hafif vakalarda antibiyotik uygulamasına gerek yoktur. Lenf bezinin düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve izlenmesi gerekmektedir. Eğer büyüme meydana gelirse lenf bezinin küçülmesine kadar izlenme yapılır. Bu hastalarda antibiyotik kullandırılabilir.

Yapılacak olan tedavilerden sonra genellikle olumlu sonuçlar alınır. Hastanın lenf bezleri ya çok küçülür ya da tamamen ortadan kalkar. Bazen çok nadir de olsa hastalığın yani lenf bezinin inmediği küçülmediği durumlar olabilmektedir. Hastalığın herhangi bir öldürücü etkisi yoktur. Hastalığın belirli bir kesimde gözükme gibi bir özelliği yoktur. Erkek kız ve yaş fark etmeksizin her insan bu hastalık gözükebilir. Genelde erken teşhis sayesinde birkaç ilaç tedavisi sayesinde hastalık diğer hastalara göre çok çabuk iyileşme göstermektedir.

Hastalar bilmedikleri yöntemleri uygulamamalıdır. Çünkü lenf bezine yapılacak yanlış bir müdahale lenf bezinin daha kötü bir duruma gelmesine neden olabilir. Hasta bilmediği ilaç ya da bilmediği herhangi bir tedavi yöntemi kullanmamalıdır. Hastalığı daha kötü değil iken hastalığın durumunu yanlış tedavi yöntemleri ile daha kötüye götürebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal