Adana'da Vaka Sayılarında Patlama! Boş Sedye Bile Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana’da son iki haftada vaka sayılarının yüzde 100 arttığını belirterek, günlük vaka sayısının 2 bini geçtiğini duyurdu. Morgların önünde kuyruklar oluştuğunu belirten Adana Tabip Odası Başkanı Menteş, hastanelerde boş sedye dahi bulunmadığını söyledi.

03.12.2020-16:11 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-15:59) Adana'da Vaka Sayılarında Patlama! Boş Sedye Bile Yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana'daki Kovid-19 vaka sayısının son iki hafta içerisinde yüzde 100 arttığını belirtti. Kentteki vaka sayıları tırmanışa geçerken; Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş açıklamaları durumun ehemmiyetini ortaya koydu. Adana'da günlük hasta sayısının 2 bin civarında olduğunu söyleyen Menteş, koronavirüs kaynaklı vefat sayılarının hızla artığını ve morgların önünde kuyruklar oluştuğunu vurguladı.

‘YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DOLDU’

Salgın için ayrılan tüm yatakların ve yoğun bakım servislerinin dolu olduğunu belirten Menteş, ‘Hatta öyle bir noktaya geldik ki Kozan'da Ceyhan'da boş yatak bulduğumuzdan oraya hasta sevk ediyoruz. Acil serviste sedye bulan hastalar kendini şanslı hissediyorlar çünkü boş sedye dahi kalmadı’ şeklinde konuştu.

‘KAPATILAN HASTANELER AÇILMALI’

Menteş, kapatılan hastanelerin en kısa zamanda hizmet vermeye başlaması gerektiğinin altını çizerek, ‘Kapatılan hastaneler var. Eski göğüs hastalıkları hastanesi, boşaltılan Seyhan Devlet Hastanesi ve askeri hastanede yataklı faaliyet neredeyse verilmiyor. Bütün bu hastaneler bir an önce faaliyete geçirilmeli ve sağlıkçı atamaları yapılmalı’ dedi.

‘AMELİYAT DAHİ YAPILAMIYOR’

Ameliyathanelerinde yoğun bakım ünitesine çevrildiğini sözlerine ekleyen Menteş, ‘Bu nedenle ameliyat da yapılamıyor. Sadece ciddi trafik kazası ve bıçaklanma gibi yaralanmalar ameliyata alınabilmekte. Tabipler Odası olarak PCR testi için sürüntünün kentin belli noktalarında kurulan merkezlerde alınmasını ve hastanelerin meşgul edilmemesini önerdik. Çünkü test yaptırmak isteyenler acillerde yoğunluğu daha da arttırıyor. Dün bize çeşitli yaftalar yapıştırmaya çalışanlar dönüp bizim söylediklerimizi açıklamak zorunda kaldılar. Sağlık personeli ölüm oranı çok yüksek. Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale Savaşı'nda bu kadar çok doktor hayatını kaybetmemiştir’ diye konuştu.

BAKAN KOCA DA DURUMUN CİDDİYETİNE VURGU YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya (Twitter) hesabı üzerinden 7 kente ait son iki haftalık verileri paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

‘Son iki haftada İzmir ve Konya'da %50 vaka artışı; Adana, Samsun ve Ordu'da 0 vaka artışı var.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal