Aç Karnına Limonlu Su İçmek Zararlı Mı?

Kilo vermek isteyen hemen herkesin başvurduğu aç karna limonlu su içmek zararlı mı? Birçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyor. Sizin için ‘Aç karna limonlu su içmek zararlı mı?’ sorusunu cevapladık. Detaylar haberimizde…

21.08.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-18:00) Aç Karnına Limonlu Su İçmek Zararlı Mı?

Sabahları aç karnına içilen limonlu suyun kilo vermeye yardımcı olduğuna inanılır. Bu nedenle birçok kişinin sık başvurduğu bu içecek sağlık açısından oldukça faydalıdır. Limon suyunun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinden kemik erimesine; cilt güzelliğinden kanın temizlenmesine kadar birçok faydası bulunmaktadır. Peki, limonlu su içmenin faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bakalım...

KEMİK ERİMESİNİ ENGELLER

Limon suyu, içerisinde bulunan C vitamini sayesinde vücudun kalsiyumu emmesine ve bu sayede kemik erimesi ile savaşmasına yardımcı oluyor.

İDRAR SÖKTÜRÜCÜ

Vücudun temizlenmesini sağlayarak toksinlerden arındırır. Bu özelliği sayesinde idrar yollarının sağlığının korunmasını sağlar.

SİNDİRİME YARDIMCI

Taze sıkılmış limon suyu, böbreklerin ve sindirim sisteminin temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Vücuttaki zararlı toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

CİLDİ TEMİZLER

C vitamini, kırışıklıkların ve siyah noktaların azalmasını sağlar. Kandaki toksinleri temizler. Sabahları aç karna içilen ılık suyun etkisini arttırmak için, limon suyunu doğrudan cildinize de uygulayabilirsiniz.

LİMON PH ALKALİ SEVİYESİNİ DENGELER

Kronik hastalıklara karşı vücuttaki alkalin dengesini korumak oldukça önem arz eder. Limon, asit içermesine rağmen, tüketildiği zaman vücudun alkalize olmasına yardımcı olur.

KONSANTRASYONU VE HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Limon suyunun içerisinde bulunan potasyum, beyin ve sinir hücrelerinin düzgün çalışmasını sağlar. Konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirerek, sinir sistemini sakinleştirir. Zihin stres altındayken vücut C vitamini kaybeder. Limon, bu vitaminlerin geri kazanmanızı yardımcı olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal