Aç Karna Kahve İçmek B12 Vitaminini Engelliyor

Belli bir oranda kahve tüketmek kalp ve ruh sağlığı için iyi gelse de sabah aç karna içilen kahvenin bazı yan etkileri olabiliyor. Kahvenin günlük hayatımızdaki yerini belirli saat aralıklarında sabitlemek gerektiğini söyleyen uzmanlar aç karna içmenin zararlarından bahsediyor.

27.08.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-11:22) Aç Karna Kahve İçmek B12 Vitaminini Engelliyor

Güne bir bardak kahve ile başlamak birçoğumuz için motiv edici olabiliyor. Ancak açken içilen kahvenin bazı götürüleri de olabiliyor. Boş mideye alınan kahve, bazı sağlık sorunlarına da sebep olabiliyor.

STRES HORMONLARINA DİKKAT

Stres hormonu kortisol, epinefrin ve norepinefrinin seviyesini yükseltebiliyor. Sakinlik ve mutluluk hisleriyle alakalı olan serotonin nörotransmiterinin üretimini önlüyor.

B VİTAMİNİNİ ENGELLİYOR 

B vitaminleri sekresyonunu hızlandırır ve arda kalanların emilimini bozar. B vitaminleri, ruh hali regülasyonu, rahatlama ve stres yönetiminde oldukça önemlidir. Son tahlilde, sabahları size enerji verecek bir şeye ihtiyaç duyuyorsanız kahveden başka bir alternatif düşünmenizde yarar var. Kahveyi tüketmek için günün gün ortası saatlerini trcih edebilirisniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal