ABD'de ‘Yılın Sağlık Görevlisi’ Aşı Hırsızlığından Tutuklandı

ABD'de Florida eyaletinde 2020 yılında ‘Yılın Sağlık Görevlisi’ seçilen Joshua Colon’un, Kovid-19 aşılarının çalınmasında payı olduğu ortaya çıktı. Colon, evrakta sahtecilik yaptığını kabul etti ve sahtecilik, dolandırıcılık ve görevini kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanacakken kefaletle serbest bırakıldı.

28.01.2021-11:26 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-11:26) ABD'de ‘Yılın Sağlık Görevlisi’ Aşı Hırsızlığından Tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin Polk County Belediyesi'nde 2020 yılında ‘Yılın Sağlık Görevlisi’ olarak seçilen 31 yaşındaki Joshua Colon, amiri tarafından her biri 10 dozluk üç şişe Moderna aşısının çalışmış olduğunu örtbas etmesinden dolayı 25 Ocak tarihinde tutuklandı.

Colon, evrakta sahtecilik yaptığını kabul ederek kefaret ödedi ve serbest bırakıldı. Colon sahtecilik, dolandırıcılık ve görevini kötüye kullanma suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

AŞI FORMLARINDA TUTARSIZLIK

Açıklamalarda bulunan Polk County Şerifi Grady Judd, aşıların Colon'a 6 Ocak tarihinde, aşılanma sırasında olan ilk kişilere yapılması için teslim edildiğini belirtti. Vardiyasının bitiminde doldurduğu aşı formlarında tutarsızlıklar olduğu fark edilince soruşturma başlatıldı.

Bunun yanı sıra, Amerika’nın Wisconsin eyaletinde bir eczacı 500 dozdan fazla Kovid-19 aşısını kasten etkisiz hale getirdiği şüphesiyle tutuklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal