ABD’de Aşı Dağıtımına Geçildi

Kovid-19 salgını devam ederken, dünyanın dört bir yanında aşı çalışmaları yürütülüyor. Amerikalı ilaç şirketi Pfizer, Kovid-19 aşısı için geliştirdiği aşının pilot dağıtımına ABD’de başladı.

17.11.2020-18:02 - (Son Güncelleme: 17.11.2020-17:58) ABD’de Aşı Dağıtımına Geçildi

 

Yeni tip koronavirüs için birçok aşı çalışmasının yürütüldüğü biliniyor. Son zamanlarda kendinden sıkça bahsettiren Pfizer şirketi, Kovid-19 için geliştirilen aşı için ABD’nin 4 eyaletinde pilot dağıtımı başlattı.

New York Post gazetesinde yer alan habere göre, Amerikan şirket Pfizer ile bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Özlem Türeci Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, yeni tip koronavirüs için üretilen aşıyı ABD'nin 4 eyaletinde pilot dağıtım için yola çıkardıklarını açıkladı.

ABD’de pilot dağıtımı başlatılan aşının, Rhode Island, Teksas, New Mexico ve Tennessee eyaletlerinin büyüklüğü, nüfusu ve bağışıklık altyapısı göz önünde tutularak seçildiği belirtildi. Ayrıca şehirlerde ve kırsal kesimdeki insanlara ulaşılmasının amaçlandığı da aktarıldı. Pilot aşının dağıtılmasının, diğer eyaletlere de örnek olması umut ediliyor.

Pfizer ile BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının virüse karşı yüzde 90 üstü etki olduğu bildirilince, Amerikan biyoteknoloji firması Moderna da ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NAID) desteğinde geliştirdiği potansiyel aşının yüzde 95,4 etkili olduğunu duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal