80 Yaş ve Üstü Kişiler Kovid-19 Aşısı İçin Alo 182'den Randevu Alabiliyor

Türkiye’de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede öncelikli gruplarda bulunan vatandaşların bir an önce aşılanması için randevular, ‘mhrs.gov.tr’ ve ‘enabiz.gov.tr’ sitelerinden, MHRS ve e-Nabız mobil uygulamaları ve Alo 182 hattı üzerinden alınabiliyor.

27.01.2021-09:12 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-09:12) 80 Yaş ve Üstü Kişiler Kovid-19 Aşısı İçin Alo 182'den Randevu Alabiliyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz gün sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlanan 80 yaş ve üstü kişiler, mobil uygulamalar ve internetin yanı sıra Alo 182 hattından da randevu alabiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında, 80 yaş ve üstü olan vatandaşların aşı uygulamalarına dün başlandığını duyurdu.

Bu yaş grubunda olan kişilerin aşı uygulaması sağlık kuruluşlarında yapıldığı için vatandaşların öncelikle randevu alması gerekiyor.

Randevular, mobil uygulama ya da internet üzerinden alınabildiği gibi telefonla da alınabiliyor.

MOBİL UYGULAMALAR VEYA İNTERNET ÜZERİNDEN RANDEVU OLUŞTURMA

Öncelikli grupta yer alan vatandaşlar ‘mhrs.gov.tr’ ve ‘enabiz.gov.tr’ siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız mobil uygulamaları üzerinden randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, aralarında boşluk bırakarak ‘AŞI’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi’ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek öncelikli grupta olup olmadığını öğrenebiliyor.

Kişi, aşı uygulanacak öncelikli grupta yer alıyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulama üzerinden seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevuyla ilgili bilgi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

ALO 182 ARACILIĞIYLA RANDEVU ALMA

Koronavirüs aşısı olacak 80 yaş ve üstündeki vatandaşlar, mobil uygulama ya da internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da randevu alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevu alabiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal