7 Basit Öneri İle Akıl Sağlığınızı Koruyun

Yoğun şehir hayatında bir insanın ruhunu olumsuz yönde etkileyecek birden fazla faktör bulunmaktadır.

24.03.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:32) 7 Basit Öneri İle Akıl Sağlığınızı Koruyun

Gündelik stresler ve yolunda gitmeyen bir sürü iş... Ancak 7 basit öneri ile daha huzurlu bir hayata geçiş sağlanabilir.

1- Açık Havada Yürüyüş: Spor salonları yerine açık havada yürümek temiz oksijen almak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar

2- B12 Vitamini: Yapılan araştırmalar vücutta B12 eksikliğinin anksiyeteye, paranoyaya ve depresyona yol açtığını göstermektedir. Tavuk ve süt ürünlerinden B12 ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz.

3- Lavanta Yağı: Yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatmak veya uyku öncesinde lavanta çayı içmek uyku kalitesini yükseltmektedir.

4- Sakin ve Yavaş Müzikler: Yapılan araştırmalara göre klasik müzik dinlemek kişideki stersi azalttığı ve rahatlattığını kanıtlamıştır.

5- Küçük Hedefler:  İyi tanımlanan ve basit hedefler koymak başarının en iyi yoludur.

6- Hediye Vermek: Yapılan araştırmalar sonucu hediye veren kişilerin o gün süresince daha mutlu ve pozitif olduğunu kanıtlamıştır.

7- Meditasyon: Stres, uykusuzluk, anksiyete ve depresyonu önlemek için günlük olarak yapacağınız 5 dakikalık meditasyon en büyük yardımcılarından biri olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal