3 Öğün Yerine 2 Öğün Yeter mi?

Uzmanlar günde üç öğün şeklinde ifade etseler de bazı insanlar 2 öğün tüketiyor. Peki, uzmanlar günde iki öğün için ne diyorlar?

10.12.2019-16:17 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-16:15)

Günde iki öğünle sağlıklı olabilir miyiz? Günde üç öğün yerine iki öğün tüketerek zayıflayabilir miyiz? İşte, soruların cevabı…

3 ÖĞÜN YERİNE 2 ÖĞÜN YETER Mİ?

Özel bazı haller dışında, ciddi bir sağlık probleminiz de yoksa günde 3 öğün yerine 2 öğün beslenerek daha fit ve formda olmanız, daha makul bir kilo seviyenizde kalmanız pekâlâ mümkün. Gerçekte bu yeni bir beslenme yaklaşımı da değil. Sürekli sürekli uygulanması da gerekmiyor, senenin bazı dönemlerinde “geçici” olarak da uygulanabiliyor. Yaklaşımın esası, günün 14-16 saatini “aç”, yani herhangi bir besin tüketmeden yalnızca “su” ve “şekersiz içecekler/çay/kahve/sebze suları” içerek geçirmek, beslenmenizi geri kalan 8-10 saate sıkıştırmak. Önerilen, bu 8-10 saatlik zamanda de şekerli, unlu, nişastalı, kalori bombası, yükte ağır pahada hafif besinleri ve de sağlığa zaten hasarlı olduğu bilinen gıdaları yiyip içmemeniz, mümkünse de aşırı kalori yüklemeden uzak kalmanız.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal