3 Haftada 7 Kilo Vermek Mümkün mü? Aristo Diyetinin Mucizelerine İnanamayacaksınız!

Kilo vermeyi yaşam rutini haline getirmek isteyenlerin imdadına yetişecek Aristo diyetine dair en çok merak edilen; Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? İşte 3 haftada 7 kilo verdiren Aristo diyetinin detayları…

31.05.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-09:34)

Aristo diyeti hızlı ve sağlıklı kilo vermek isteyenler için uygun bir diyet midir? Son dönemlerde en çok merak edilen ve aratılan soruların başında gelen Aristo diyetinin tüm detaylarını sizler için haberimizde bir araya getirdik. Peki Aristo diyeti nedir, kimler bu diyeti yapmaya uygundur gelin birlikte bakalım.

ARİSTO DİYETİ NEDİR? 

Aristo diyeti aslında bir yaşam biçimi iyileştirme şeklidir. Sağlıklı bir yaşamın temellerini atan bu diyet adını ünlü felsefeci Aristo’dan alır. Temel olarak bu diyetin amacı, günlük yaşam şeklinde entegre olan beslenmenin felsefesidir. Aristo beslenme programı toplamda 3 arınma şekli gösterir. Bunlar; 

-Bedenini arındırma

-Ruhunu arındırma

-Zihnini arındırma

Aristo diyeti adlandırdığımız bu programda, sağlıklı ve hafif beslenme programının uygulandığı bir arınmadır. Burada ki temel amaç beyni, ruhu ve vücudu aynı oranda beslemektir. Önerdiği beslenme programıyla beyinde yeme içme rutinine dair bir sistem oluşturulur ve beyin açlık hissine karşı vücudu destekler. Aristo diyeti temelinde Vejeteryan olarak bilinen filozof Aristo’nun ismini taşıyan diyet modelidir. Peki 3 haftada 7 kilo verdirmeyi amaçlayan diyetin ana maddeleri nelerdir? Gelin beraber bakalım.

ARİSTO DİYETİ NASIL YAPILIR?  

Özellikle mevsim sebzelerini pişmeden çiğ tüketmenizi öneriyoruz. Bu süreçte bolca bulabileceğimiz bebek ıspanak, semizotu, kara lahana, şalgam yaprağı, kereviz, çin lahanası, börülce ve yeşil sebzeler sık sık tüketilmesi gerekenlerden. Bu sebzeler düşük glisemik indekse sahip olduğundan uzun süre tok kalmanızı sağlar.

3 hafta süresince sebze ve meyveler yiyerek epifiz bezini temizleyip hormonlarınızın tekrar düzene girmesini ve daha aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

Meyveler de Aristo diyeti için oldukça önemlidir. Yine önceliğimiz fruktoz içeriği düşük olan kan şekerimizi çok etkilemeyecek meyvelerden yana olmalıdır. Bunlar da şeftali, çilek, yeşil elma, erik, kiraz olarak karşımıza çıkıyor.

Bitkisel karışımlarda diyetimizi desteklemek gereiyor. Özellikle ikindi ve akşam saatleri rezene, anason yeşil çay, papatya, sarı kartaron sindiriminize destek olarak metabolizmanızı hızlandıracaktır.

Hafta içerisinde 2 gün sırf çiğ sebze- meyve tüketerek detoks yapmalısınız...

Bu biçimde beslenerek 3 haftada arınabilir ve hızlı zayıflama yaşayabilirsiniz.

Aristo diyeti nasıl yapılır?

ARİSTO DİYETİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Beslenme felsefesi üzerine geliştirilen Aristo diyetinde, dikkate dilmesi gereken bazı durumlar vardır. Bunlar kişinin günlük yaşantısında bazı ufak tefek şeyleri değiştirmesi ile kolayca uygulanabilir. Aristo beslenme programının en katı kuralı glüten içeren besinlerin tüketilmesinin yasak olmasıdır. Aristo diyeti yasak listesi şu besinlerden oluşur:

-Un, ekmek ve bütün hamur işleri

-Yulaf ve yulaftan elde edilen bisküvi vb. her gıda

-Şekerli meyveler (kiraz, karpuz ve portakal vb.) ve meyve suları

-Yüksek şeker içeren bazı sebzeler (patates, bezelye, mısır, havuç vb.)

-Kahve

-Glüten içeren tahıllar (pirinç, makarna vb.)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal