24 Bin Hayvan Telef Oldu!

Coronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına almışken Afrika’da görülen yeni bir salgın da 24 bin domuzun telef olmasına neden oldu. Yeni salgın insanların paniğe kapılmasına neden oldu.

22.07.2020-10:16 - (Son Güncelleme: 22.07.2020-11:04) 24 Bin Hayvan Telef Oldu!

Endonezya'da ortaya çıkan Afrika domuz vebası vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Yılbaşından bu yana etkisi devam eden vebadan 24 bin 822 domuz telef oldu.

DOMUZ VEBASI İNSANA BULAŞIYOR MU?

Doğu Nusa Tenggara Hayvancılık Ajansı Başkanı Artati Loasana, eyalete bağlı olan 11 bölgede yer alan domuz çiftliklerinde Afrika domuz vebası (ASF) salgını görüldüğü duyurusunda bulundu.

Eyalet genelinde Ocak ve Haziran ayları arasında ASF’ye yakalanan 24 bin 822 domuzun telef olduğunu belirten Loasana, 6 bin 919 ile en çok domuz ölümünün Belu bölgesinde yaşandığı bilgisini aktardı.

Loasana, yetkililerin, bölgede ilk olarak Timor Adası’nda başlayan salgının diğer bölgelere de yayılmasını engellemek için gerekli tedbirler alınması konusunda geç kaldığını belirtti.

Aynı zamanda bölge yetkilileri, insana bulaşma özelliği bulunmayan bu salgının yayılımına karşı ASF’den ölen domuzların tüketilmesinin tehlikeli olacağını ve bu nedenle de tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.

Geçtiğimiz yıllarda da Kuzey Sumatra ve Bali gibi birçok eyalette on binlerce domuz ASF’den telef olmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal