2021 Yılına Kadar Tedbirlere Devam

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs için dört bir yandan aşı çalışmaları devam ediyor. Aşı adaylarından olan Oxford Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Andrew Pollard, maske kullanımının ve sosyal mesafenin ne kadar süreceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

15.10.2020-10:09 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-11:32) 2021 Yılına Kadar Tedbirlere Devam

Kovid-19’a karşı, dünya genelinde birçok ülkede aşı çalışmaları sürüyor. İngiltere’nin baş aşı adayı olan Oxford Üniversitesi’nden Pof. Andrew Pollard, normalleşmenin vakit alacağını söyleyerek, maske kullanımının ve sosyal mesafe kuralının uygulanmasının temmuz ayına kadar devam edilmesine ihtiyaç duyulacağını aktardı. AstraZeneca ile Oxford Üniversitesi’nin yürüttüğü aşı adayının başındaki Prof. Pollard, yaptığı açıklamada 2021’in yaz aylarına kadar normalleşmeye dönülemeyeceğini söylerken, aşı adaylarının biri başarılı olsa bile tedbirleri ilk başta hafifletmeye yetmeyeceğini belirtti. 

NAKLİYE KISMI ZOR

Prof. Pollard, en savunmasız durumda olan kişiler, bağışıklık kazana kadar ve toplumda genel bir bağışıklı oluşana kadar riskin devam edeceğini söyleyerek, aşının onaylanıp hayata geçirilmek üzere piyasaya verilmesinin haftalar süreceğini aktardı. Pollard, Kovid-19 aşısının en zor kısmının lojistik olarak dağıtımı olacağını da belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal