101 Yaşında 3 Kez Koronavirüsü Yendi

İtalya'da 9 ay içerisinde 3 kez koronavirüse yakalanan 101 yaşındaki bir kadın, son konulan koronavirüs teşhisinden sonra tedavisini tamamlayarak taburcu oldu.

01.12.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-17:34) 101 Yaşında 3 Kez Koronavirüsü Yendi

İtalya'nın kuzeyinde yer alan Sondrio kentinde yaşayan 101 yaşındaki Maria Orsingher, ilk olarak pandeminin ilk dalgasının yaşandığı Şubat ayında koronavirüse yakalandı.

Annesi Orsingher hakkında açıklamada bulunan kızı Carla, doktorların annesinin yaşının ileri olmasına rağmen nefes darlığı yaşamadan hastalığı atlatmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Taburcu edildikten sonra huzurevine geri dönen yaşlı kadına, Eylül ayında hafif semptomlar göstermesinden dolayı koronavirüs testi yapıldı ve sonuç ikinci kez pozitif çıktı.

18 gün boyunca tedavi gören Maria Orsingher’ün test sonucu negatif çıkınca taburcu edilerek yeniden huzurevine gönderildi.

ASEMPOMATİK OLAN 101 YAŞINDAKİ KADINA ÜÇ KEZ KOVİD-19 POZİTİF TEŞHİSİ KONDU

Maria Orsingher’ün diğer kızı Ines ise annesine üçüncü kez koronavirüs teşhisi konulmasını şu sözlerle anlattı:

‘Kasım ayı sonunda huzurevinden aldığımız habere inanamadık. Asempomatik olan annemin huzurevinde yapılan rutin testlerde yeniden koronavirüs pozitif çıktığını söylediler.’

101 yaşındaki kadın üçüncü ve son teşhisinden sonra semptom göstermemesine rağmen kontrol altına alındı ve tedavi sürecini tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

Milano San Rafaele Hastanesi'nden Prof. Carlo Signorelli, bir gazeteye yaptığı açıklamada üç kez pozitif tanısı konulan yaşlı kadının testlerin hatalı bir şekilde negatif çıkmış olabileceği ya da virüs yükünün düşük olmasından dolayı bazı testlerde virüsün tespit edilememe ihtimaline dikkati çekti.

Signorelli'ye göre Orsingher'e yapılan son testte tespit edilen virüs, mukoz yapıda kalmış bir virüs genom parçası da olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal