10 Adımda Sağlıklı bir Ruh Hali

İnsanların günlük yaşamını olumsuz etkileyen Covid-19 salgını hemen herkesin evine kapanmasına neden oldu. Yetkililer zorunlu ihtiyaçlar dışında sokağa çıkılmaması gerektiği konusunda uyarırken, bu süreçte ruh sağlığını korumakta oldukça önemlidir. İşte ruh sağlığını korumanıza yardımcı olacak 10 önemli madde..

13.04.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-12:09) 10 Adımda Sağlıklı bir Ruh Hali

Coronavirüsü sürecinde sosyal hayatın azalması ve günlük rutinlerin değişmesi ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Henüz virüsün tedavi ve aşısı bulunmadığı için bu sürecin ne zaman son bulacağı ise belli değil. Bu nedenle evde geçirilen süre zarfında ruh sağlığını korumak oldukça önemlidir. Peki, ruh sağlığını korumak için ne yapmak gerekir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

 GERÇEĞİ KABUL EDİN

Maalesef ki durumu değiştirmek elimizde değil. Değiştiremeyeceğiniz şeyle de uğraşmaya lüzum yok. İçerisinde bulunduğunuz bu duruma uyum sağlamaya çalışın. Her şeyin düzelmesini beklemeyin, bugünü de yaşayın. Evde geçirdiğiniz süreci bugünlere uygun hale getirin.

ŞİMDİDE KALIN

Yarın ne olacağını hiç kimse bilmiyor bu yüzden sadece 24 saati yaşayın. Kendinize günlük programlar yapın. Sonucunun ne olacağı bilinmeyen konularda düşünmenin hiçbir faydası yok. Yarını kimse bilemez ama bugünü yaşayabiliriz.

BASİT DÜŞÜNÜN

Geçici bir süreliğine insanlarla aramıza mesafe koyacağız ve kişisel hijyenimize her zamankinden daha fazla özen göstereceğiz. Daha fazla ayrıntılı düşünmeyin. Sadece bilim insanlarının yapmış oldukları açıklamalar ve verdikleri uyarılara uyun. Temizliğin fazlaya kaçmasını önleyin, kendinize bir sınır koyun. Örn: Evi günde bir kez süpürüp, sileceğim vb.

BİLGİ BOMBARDIMANINI ENGELLEYİN

Sosyal medya ya da haberleri takip ederken yalnızca güvenilir ve tek bir kaynaktan takip edin.

BİR YAŞAM DÜZENI KURUN

Akşam yatıp sabah uyandığınız saatler, yemek saatleri, oyun saati, bulmaca saati, dizi saati, haber saati vb. hepsi belli bir saatte bir program doğrultusunda olsun. Bu programa her gün uyun. Programsız yaşamayın.

İNSANLARLA İLETİŞİM HALİNDE OLUN

Her gün sevdiğiniz insanlarla sesli, görüntülü olarak konuşun. Konuşmalar sırasında salgın hakkında konuşmamaya çalışın.

KENDİNİZE İYİ BAKIN

Beslenmenize özen gösterin ve iyi dinlenin. Kişisel bakımınızı ihmal etmeyin: Yıkanın, dişlerinizi fırçalayın, tıraş olun, makyaj yapın vb. Alkol tüketiminden kaçının. Çok fazla çay ve kahve içerek kaygınızın artmasına neden olmayın.

ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİN

Farklı yemek tarifleri deneyin, bilmediğiniz bir konu hakkında araştırmalar yapın, bir hobi edinin (ör: örgü örmeye başlamak), internet üzerinden online olarak bir kursa yazılın. Unutmayın, yaşıyorsunuz ve bu zamanı bir fırsata çevirmeniz sizin yararınıza olacak.

KİŞİSEL ALANINIZI KORUYUN

Tüm günü aile üyelerinizle beraber geçirmeyin. Kendinize ‘ben’ saati oluşturun ve bu saat diliminde yalnız kalmaya da özen gösterin. Evdeki diğer insanları düzeltmekle ve değiştirmekle uğraşmayın. Unutmayın, şimdi değişim zamanı değil, yaşamı olabildiğince normal seyrinde sürdürme zamanı...

HAREKET EDİN

Her gün evin içerisinde spor ya da kültürfizik hareketleri yapın. Bunun için belli bir saat ayarlayın ve her gün o saatte bunu yapın. Televizyon ya da internet sitelerinden yararlanabilirsiniz. Spor, ruh sağlığınıza iyi gelecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal